Una marea violeta multicultural recorre el centre de València
Una marea violeta multicultural recorre el centre de València EUROPA PRESS

Una multitudinària marea violeta recorre el centre de València aquest 8 de març, Dia de la Dona, per a demostrar que "si les dones paren, s'atura el món". Una capçalera multicultural formada per diverses dones -entre elles algunes de religió musulmana- i de diferents nacionalitats, encapçalava aquesta marxa, que va arrancar al crit de 'Dones unides, mai seran vençudes'.

La manifestació va començar un poc més tard del que estava previst, sobre les 18.15 hores, a causa de la gran quantitat de gent concentrada en el Parterre de València. Una 'perfomance' d'una abraçada conjunta de dones va donar el tret d'eixida a aquesta marxa, que va partir amb un al·legat: 'Mireu-nos, som la llum de la nostra pròpia ombra'.

Amb el lema de capçalera 'Si les dones parem, s'atura el món', la manifestació va recòrrer el centre de València en dos blocs: un de dones i un altre mixt amb homes, en el qual s'integra la pancarta de la Generalitat Valenciana, portada pel president Ximo Puig, entre altres autoritats.

En el primer dels blocs destacava un espai lila dedicat a les absents, al costat d'un altre destinat a les dones amb diversitat funcional. El bloc mixt integrava els partits polítics al costat d'altres reivindicacions socials, amb pancartes contra la precarietat i en defensa de l'educació.

'Som el crit de les que no tenen veu'

Al llarg d'aquesta multitudinària manifestació -els convocants calculen una assistència de prop de 100.000 persones-, es repartien nombroses pancartes, amb lemes com 'Som el crit de les que no tenen veu'; 'Vos ofèn més una dona lliure que assassinada'; 'Si toquen una, ens toquen a totes', o 'No volem poder sobre l'home, el volem sobre nosaltres mateixes'.

La marea va recórrer els cèntrics carrers de la capital valenciana acompanyada per batucades, muixerangues i globus violetes, mentre que nombroses manifestants lluïren pintat en els seus rostres el símbol de la dona. El manifest unitari d'aquest 8 de Març celebrava l'"aliança" de les dones i advertia que "queda molt per fer" fins a aconseguir la igualtat entre dones i homes.

A partir de la identitat múltiple de les dones, llançava un crit de "prou" a agressions, humiliacions, marginacions, exclusions i violències masclistes i un al·legat a la llibertat: "Som paies, gitanes, migrades i racionalitzades i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, inter queer i hetero". També són "les que no estan: les assassinades, les preses".

Consulta aquí más noticias de València.