Sindicats destaquen el seguiment quasi total de les parades parcials en grans empreses i sector agroalimentari
Sindicats destaquen el seguiment quasi total de les parades parcials en grans empreses i sector agroalimentari CCOO

Segons han informat en un comunicat conjunt, els sectors amb un major seguiment de les parades de dos hores han sigut l'agroalimentari; el de neteja, amb un 80%; l'educació secundària i universitària, d'un 100% i l'administració local, amb un 75%. A Castelló, en el sector agrari el seguiment ha sigut del 100%.

En les grans empreses del sector industrial, el suport ha sigut "pràcticament total", d'acord amb les dos centrals. Entre les empreses, els treballadors de les quals han parat a la Comunitat citen Clece, Eulen, Acciona, Pilkington, Arcelor, Fertiberia, FGV, Urbaser, Standler, Ford, Limcamar, Ortiz-Tizor, Secopsa, Damel, La Fe, Marie-Claire, Fertiberia, Acerlor, Standler, Pilkintong, Fontestad, Schneider, Lafargue Sagunt, Johson Controls, Urbaser, Aigües d'Elx o Surinver.

Així mateix, destaquen que hi ha hagut polígons "totalment tancats" com el de Juan Carlos I a Almussafes i piquets "massius", com els quals

han recorregut les ciutats d'Alacant i de València, i tancament massiu de comerços en localitats com Buñol, Xàtiva o Alcoi.

Les centrals sindicals han comptabilitzat prop de 150 piquets o punts de concentració "que han tret als carrers milers de persones" i han destacat la "massiva participació" en les concentracions en els ajuntaments de les 12.00 hores com a València, Alacant, Sagunt, Alcoi, Elda, Orihuela, Guardamar, Torrevieja, Paterna, Burjassot, El Puig, Meliana, Rafelbunyol, Foios o Elx.

Per la seua banda, la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO-PV (FSS CCOO-PV) ha qualificat de "reeixida" la participació en la vaga del 8 de març en tots dos sectors i ha xifrat en un 80 per cent el suport a les parades parcials de dos hores.

En el torn del matí, el seguiment de la vaga de 24 hores ha arribat al 32%, segons el sindicat, nombre que es triplica en les parades parcials. FSS CCOO-PV ha precisat que el sanitari i sociosanitari són sectors en els quals, per les seues característiques, "es fixen uns serveis mínims molt elevats per les necessitats assistencials per a garantir la prestació de serveis essencials".

Per açò, assenyalen que moltes dones del sector que han volgut fer vaga "no han pogut absentar-se del seu lloc de treball" i, d'ací la diferència que pot existir entre les dades facilitades per l'Administració i els dels sindicat, ja que per a CCOO el nombre de persones designat com a serveis mínims "s'ha de comptabilitzar com a vaguista".

Consulta aquí más noticias de València.