El Consell convoca les ajudes per a erradicar la xylella fastidiosa
El Consell convoca les ajudes per a erradicar la xylella fastidiosa GVA

La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes indemnitzatòries per a l’erradicació i control del bacteri de quarentena Xylella fastidiosa, que ascendeixen a 2,3 milions d'euros.

La convocatòria, que es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), estableix un termini de dos mesos als titulars de parcel·les agrícoles i proveïdors de material vegetal afectats per la Xylella fastidiosa per a presentar la sol·licitud, així com la informació administrativa necessària per a fer-ho.

Amb aquestes indemnitzacions, la Conselleria "busca compensar el valor de les parcel·les afectades, que es troben en una zona demarcada en el nord de la província d'Alacant, i es corresponen amb explotacions d'ametler, que és l'únic cultiu afectat".

Quanties de les indemnitzacions

Recentment, la Conselleria ha fixat les indemnitzacions en funció del cultiu i edat per unitat de superfície i per exemplar: fruit ressò secà en plantons de fins a dos anys, 4.054 euros per hectàrea, 19 per arbre; en el cas d'en producció i de tres a 28 anys, 6.192 euros hectàrees i 28 per arbre. En plantacions velles, de més de 40 anys, 2.843 euros per hectàrea, 13 per arbre.

D'igual manera, s'han establit uns valors d'indemnització per als proveïdors de material vegetal, per tipus de plantes i formats, per plantes mare de material de bases de vinya, per plantes mare de material certificat de vinya i per plantes mare de fruiteres i cítrics.

Per a la determinació de les quanties de les indemnitzacions, s'ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i han sigut aprovades pel Govern Central i la Unió Europea.

La Conselleria disposa d'una pàgina web específica (https://www.xylella.es) i ha habilitat un telèfon d'atenció al ciutadà (900 532 000) i un adreça electrònica xylella@gva.es per a atendre totes les consultes i avisos que puguen sorgir.

Consulta aquí más noticias de València.