Comunitat Valenciana

La CNMV anima a les pimes espanyoles a superar la seua "aversió al risc" per a finançar-se en els mercats

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Sebastián Albella. President CNMV en Forinvest
Sebastián Albella. President CNMV en Forinvest
EUROPA PRESS
Sebastián Albella. President CNMV en Forinvest

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, ha animat aquest dimecres a les pimes espanyoles a superar la seua "especial aversió al risc" i diversificar les seues fonts de finançament en els mercats per a "reduir la seua dependència del finançament bancari". En aquest sentit s'ha mostrat "a favor" que isquen a borsa, i que emeten bons o pagarés.

Albella s'ha pronunciat en aquests termes en el seu discurs durant la inauguració de l'onzena edició del fòrum de 'networking' financer-empresarial Forinvest, que se celebra en Fira València.

Les empreses espanyoles, ha dit, són en la seua majoria pimes de base familiar, una part molt significativa de molt xicoteta grandària, la qual cosa determina una "cultura financera caracteritzada per una especial aversió al risc, un baix nivell de formació sobre fonts de finançament alternatives a les convencionals i una especial reticència pel que fa a la possibilitat de pèrdua del control de l'empresa".

Davant aquesta situació, el president de la CNMV considera "fonamental conscienciar a les pimes sobre la necessitat de disposar de majors capacitats i una cultura més avançada en aspectes financers", la qual cosa segons ha assegurat, "pot afavorir que siguen menys vulnerables a les pertorbacions de diferent naturalesa".

Entre aquestes fonts de finançament alternatives a la banca, Albella ha animat les empreses a eixir a borsa, alguna cosa que ha assegurat, aporta "transparència, més possibilitats de finançament i prestigi". També ha suggerit la possibilitat de finançar-se emetent bons o pagarés en el mercat.

En la seua opinió, tant els ciutadans com les empreses espanyoles tenen una "cultura financera peculiar pròpia" que tendeix a ser "conservadora". No obstant açò, creu que "l'economia espanyola es beneficiaria d'un canvi en els patrons de comportament que es traduïra en un major grau d'inversió en actius financers i una menor canalització d'estalvi cap a actius menys productius".

En aquest sentit, ha assenyalat que el percentatge d'estalvi que destinen les famílies espanyoles a actius financers és del 30%, xifra molt inferior a la zona euro (52%), el Regne Unit (54%) o EUA (70%). Quant a les empreses, el 57% del seu passiu està format per fons propis, accions, la majoria no cotitzades, el 30% són préstecs bancaris i el deute no bancari, és a dir finançada a través del mercat de capitals, "a penes arriba a l'1%".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento