César Sánchez (PP), "molt satisfet" que el TSJCV plantege la inconstitucionalitat del plurilingüisme
César Sánchez (PP), "molt satisfet" que el TSJCV plantege la inconstitucionalitat del plurilingüisme EUROPA PRESS - Archivo

Segons un comunicat de la Diputació, s'atén així la tesi de la institució que entenia que la Generalitat eludia la mesura cautelar imposada pel tribunal que s'instava a tornar al decret de 2012.

"Estem molt satisfets amb la decisió del TSJCV d'atendre la demanda de la Diputació perquè amb açò creiem que s'estan defenent les llibertats i els drets que en matèria educativa han de tindre les famílies de la Comunitat Valenciana, alguna cosa que sempre ha lluitat la Diputació d'Alacant", ha indicat Sánchez, qui ha afegit que "el Consell no pot regatejar a la justícia ni saltar-se les actuacions dictades pels tribunals".

El president ha advertit que la Diputació seguirà "utilitzant tots els recursos jurídics" per a "defendre als pares i mares de la Comunitat Valenciana, als nostres fills i als professors que veuen amenaçats els seus drets i les seues llibertats en matèria educativa amb normes que atempten contra el sentit comú, contra la nació espanyola i que encaixen amb la línia que van seguir fa algunes dècades els que hui protagonitzen el procés independentista de Catalunya".

Precisament, hui mateix, Sánchez s'ha reunit amb els presidents de les associacions de pares i mares d'alumnes de l'educació catòlica, Concapa, i pública, Covaca, Julia Llopis i Ramón López, respectivament, i als representants dels sindicats de professors FSIE i USO CV, José Gabriel Alfonso i Sagrario Gálvez.

"La institució provincial va a estar al costat de la comunitat educativa, va a seguir defenent la llibertat dels pares a triar l'educació dels seus fills i va a seguir defenent que el valencià forme part, per descomptat, de la nostra realitat educativa a la Comunitat Valenciana però sense excloure, en cap cas, el castellà", ha assegurat.

En aquest sentit, Sánchez ha assenyalat: "Nosaltres volem ser comunitat, formar part d'Espanya, ser una comunitat líder dins del conjunt de la nació espanyola i en cap cas imitar cap procés nacionalista i independentista".

A més, quant al requisit lingüístic, el president ha ressaltat que "la institució provincial també vetlarà perquè no s'impose a la Comunitat Valenciana el requisit lingüístic excloent, que creiem que és una autèntica discriminació que genera ciutadans de primera i ciutadans de segona a la Comunitat Valenciana".

"Lluitarem per a traure el nacionalisme del govern valencià perquè entenem que està fent mal a la societat valenciana i intenta separar-nos del conjunt d'Espanya i acostar-nos a una fal·làcia administrativa com són els Països Catalans, que ni han existit, ni existeixen, ni existiran", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de Alacant.