"On si va haver-hi espionatge -ha reblat- va ser en la Generalitat: entre els propis consellers, entre el president i el vicepresident; ja saben tot eixe espectacle que es va produir", ha dit. Cal recordar que el propi Puig va desvetlar en 2016 en un sessió de control en Les Corts que l'exvicepresident de la Generalitat amb el PP José Císcar va encarregar a un detectiu privat al gener de 2012, poc després d'accedir al càrrec, un informe tècnic per a conéixer si hi havia dispositius d'escolta instal·lats en el Palau de Valeriola, seu de la Vicepresidència.

Puig -que ha realitzat aquestes manifestacions a preguntes dels mitjans a Alacant, on ha assistit a la inauguració de la jornada 'La mobilitat en verd'- ha afirmat que els 'populars' van fer de la ciutat "el paradigma de la corrupció". Amb tot, ha opinat que l'Ajuntament d'Alacant el que ha de fer és "explicar fins a l'última circumstància el que ha passat" amb la troballa de part d'un dispositiu de gravació en un despatx.

"En qualsevol cas, si algú ho ha judicialitzat, seran els jutges els qui determinen perquè en democràcia açò és així, cadascun ha de dir en el que li correspon", ha dit en referència al trasllat del cas a fiscalia per part de Compromís i de la denúncia davant la Policia presentada per l'exsoci del PSPV en l'Ajuntament i exedil d'Urbanisme, Miguel Ángel Pavón.

"TOTA LA LEGITIMITAT"

Amb tot, Ximo Puig ha sostingut que el consistori té "tota la legitimitat per a actuar i per a, en definitiva, prendre totes les decisions que haja de prendre". I ha precisat: "Per descomptat la Generalitat no té res a dir ací ni el secretari del PSPV tampoc".

"El que volem és que els ajuntaments funcionen i quan sorgeix un problema donen les explicacions oportunes; açò és el funcionament de la democràcia. No tinc perquè fer res sobre aquest tema", ha resolt.

"Sempre cal explicar tot amb la màxima transparència, una altra cosa és si hi ha o no delicte, no ho sé i no puc parlar en eixos termes", ha mantingut.

Consulta aquí más noticias de Alacant.