L'AVM3J espera que la llei de seguretat ferroviària servisca per a evitar "un accident tan brutal" com el de 2006
L'AVM3J espera que la llei de seguretat ferroviària servisca per a evitar "un accident tan brutal" com el de 2006 GVA - Archivo

Així s'ha pronunciat Garrote en declaracions als mitjans després d'assistir com a públic al ple en el qual s'ha aprovat la citada llei, amb el vot a favor de tots els grups menys el PP, que s'ha abstingut. La presidenta de l'associació ha elogiat que no hi haja hagut cap vot en contra perquè "s'entén que cada partit, cada persona pot tindre una idea, però el missatge a transmetre era que és important aprovar la llei".

Una vegada asseguts els punts, ha dit, "es pot anar treballant per a seguir millorant" la norma a través del seu desenvolupament amb les aportacions "de les persones enteses en seguretat", destacant que existeix "el compromís polític que va a ser consensuat amb sindicats, treballadors i persones i entitats que entenguen en la matèria", per a fer que en el dia a dia "la circulació ferroviària siga més segura".

"Estem satisfets, legislar la seguretat era imprescindible, estem contents", ha recalcat, per a agregar que la principal reivindicació de l'AVM3J ha sigut, a més d'engegar una investigació sobre l'ocorregut en l'accident, "evitar en la mesura que siga possible que poguera tornar a succeir i regular la seguretat és un pas imprescindible per a evitar eixe possible accident".

Així, ha destacat "la satisfacció que aquests 12 anys de denúncia, de reivindicar aquest punt, per fi han arribat a la seua fi i ha acabat tan positivament en la creació d'aquesta llei de seguretat".

PENDENTS DE LA VIA JUDICIAL

"En 2015 es va donar el reconeixement polític i institucional, el social havia sigut aconseguit anteriorment, i ara ens queda la investigació judicial", ha admès Garrote, que assenyala que en aquest àmbit l'actuació de l'associació "està més vedada" perquè "ni poden ni pretenen influir en decisions judicials".

Sobre aquest tema, ha assegurat que en aquest moment estan "molt satisfets amb que l'Audiència Provincial haja ordenat a la jutgessa seguir la investigació ja amb la finalitat d'anar a juí i molt contents amb que en aquest juí se senten en la banqueta els directius de FGV i no només es condemne al conductor".

"Pensem que els responsables de la gestió, evidentment, són els directius, les persones que prenen les decisions i s'han d'asseure en la banqueta per a donar explicacions d'eixes decisions", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.