Comunitat Valenciana

Presenten un llibre que recopila documents del Rei Jaume I relacionats amb la Catedral de València

  • L'Arxiu de la Catedral de València i la Universitat de València han organitzat per a aquest dimecres la presentació del llibre 'Iacobi primi instrumenta in archivo Sedis Valentinae asservata', que arreplega documents originals expedits per la cancelleria del Rei Jaume I relacionats amb la Catedral de València.

La presentació del volum, amb entrada lliure fins a completar aforament, tindrà lloc demà a les 12.00 hores, en la Capella del Sant Calze de la Catedral de València, informen des de l'Arxiu de la Seu.

Els documents que recopila l'obra "s'han conservat, des del segle XIII, en l'Arxiu de la Catedral de València i el llibre inclou, igualment, reproduccions en facsímil dels pergamins originals i els segells que confirmen la seua autenticitat".

Així mateix, l'edició "aporta un estudi sobre el procediment seguit en l'elaboració d'aquests documents i la seua transmissió al llarg del període medieval".

En l'acte de presentació del llibre participaran Emilio Aliaga, degà de la Catedral; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Vicente Pons, canonge arxiver de la Seu; i Francisco M. Gimeno, catedràtic de Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de València, avança l'Arquebisbat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento