L'EMT oferirà servei 24 hores en 13 línies els dies grans de Falles
L'EMT oferirà servei 24 hores en 13 línies els dies grans de Falles 20MINUTOS.ES

Els valencians i visitants que vulguen acostar-se al centre de València entre el 16 i 19 de març, dies grans de les Falles en els quals la ciutat bull amb els monuments, la pólvora i la festa, disposaran de 3,6 milions de places en els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

El dispositiu especial dissenyat per la companyia ofereix enguany prop d'un 20% més de places que en 2017 i inclou servei 24 hores en 13 línies i la prolongació del servei en altres 18. És a dir, quasi tota la xarxa i els seus efectius estaran mobilitzats durant les festes.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, i el gerent de l'empresa, Josep Enric Garcia, han presentat aquest dimarts el pla amb el qual es pretén reforçar la mobilitat en uns dies complicats per la presència de monuments i carpes i pels talls de carrers i desviaments que es produeixen en tots els districtes.

El centre, de fet, estarà tallat al tràfic durant aqueixos quatre dies, per la qual cosa s'establiran dues àrees d'intercanvi per a arribar fins a les portes de Ciutat Vella: una en la plaça d'Espanya i una altra en l'eix Tetuán-Porta de la Mar. Tots dos estaran comunicats mitjançant la línia 70, que farà de llançadora amb una freqüència de pas de 8-9 minuts durant aqueixos quatre dies.

El servei ininterromput s'oferirà en les línies 9, 16, 19, 27, 28, 60, 62, 71, 72, 89, 90, 92 i 93. A més, es prolongarà el servei en el centre de la ciutat en les línies 4, 6, 11, 13, 25, 31, 32, 81 (totes elles des de Tetuán i fins a Tetuán) i en la 6, 7, 8, 11, 14, 35, 40 i 67 (amb origen i destinació Plaza d'Espanya).

Per la seua banda, les línies 70 i 99 també oferiran servei fins a la matinada en els seus itineraris habituals, igual que les circulars 79 i 80. A més, se suprimiran durant aqueixos dies les línies 5 i 63. Les línies nocturnes convencionals, que tenen servei fins a les 3.00 hores de la matinada, passaran a tenir una freqüència de pas de 23 minuts.

L'EMT posarà en circulació 100 autobusos durant la nit de la cremà, en concret a partir de les 23.00 hores del 19 de març. A més, té previst repartir 290.000 plànols informatius en dues tandes i desplegarà a 39 persones per a informar en els carrers. Metrovalencia també oferirà servei ininterromput durant els dies grans de Falles.

Garcia ha comentat dos de les principals novetats d'enguany. D'una banda, el desplaçament de l'eixida d'autobusos des de Poeta Querol fins a Porta de la Mar-Tetuán "per exigències de seguretat". Segons ha explicat, "Poeta Querol generava conflictes perquè la gent ix de la mascletà pel carrer de les Barques. Açò restava molta velocitat comercial als autobusos de l'EMT", ha afegit.

D'altra banda, ha destacat la creació dels dos punts d'interconnexió en Tetuán i plaça d'Espanya durant l'Ofrena (dies 17 i 18 a la vesprada) gràcies a la creació d'un carril-bus en contrasentit. Durant aqueixes dues jornades, els autobusos seguiran entrant per aqueix carril, però separat per tanques metàl·liques per a donar seguretat.

Grezzi, per la seua banda, ha fet una crida a la ciutadania "a prioritzar el transport col·lectiu, anar a peu i aparcar fora de la ciutat" per a dirigir-se al centre en transport públic. També ha recomanat moure's amb bicicleta per a arribar al centre a través de l'anell ciclista que envolta el centre històric per la ronda interior.

Consulta aquí más noticias de València.