Comunitat Valenciana

El PP denuncia l'Oficina de Drets Lingüístics davant Protecció de Dades

  • "S'ha creat una oficina amb un registre sense donar-lo d'alta en l'Agència de Protecció de Dades", asseguren.
  • María José Ferrer San-Segundo recorda que s'ha admés a tràmit l'al·legació contra el decret de creació.
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo
PPCV - Archivo
La diputada del PP Mª José Ferrer San-Segundo

El Partit Popular en les Corts Valencianes ha denunciat l'Oficina de Drets Lingüístics davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè "no consta la inscripció de l'alta del fitxer de dades de caràcter personal de l'oficina, que està operativa des de desembre, en el Registre General de Protecció de Dades".

La portaveu de Justícia del grup 'popular', Mª José Ferrer San-Segundo, ha anunciat aquest dimarts la presentació d'aquest denuncia-comunicació en tindre coneixement el PP que "s'ha creat una oficina amb un registre sense donar-ho d'alta en l'Agència de Protecció de Dades".

"No és possible que es facen les coses tan mal com les fa el Botànic, si no és a consciència. No es pot tindre ja vigent fa dos mesos una oficina amb un registre, on s'inscriuen dades de tot tipus, personals i fins i tot preteses infraccions de drets, sense ni tan sols donar-ho d'alta en l'Agència de Protecció de Dades", ha denunciat, informen els 'populars' en un comunicat.

La parlamentària ha advertit que, en aquest cas, "a la negligència i la il·legalitat se suma la intenció que no hi haja control sobre unes dades sobre bons i roïns valencians que es manegen en l'oficina lingüística, amb un decret manifestament il·legal, com s'ha confirmat pels propis òrgans de Presidència i el CJC -Consell Jurídic Consultiu-", per la qual cosa des del PP tornen a instar la seua revocació.

"No es pot crear un registre on quedaran inscrits ciutadans, persones privades, per pretesament vulnerar drets", ha insistit sobre aquest tema la 'popular', que ha recordat que el TSJCV ha admés a tràmit les al·legacions presentades pel PP contra el decret de creació de l'Oficina de Drets Lingüístics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento