En un comunicat, el sindicat recorda a Conselleria que "ja va haver de fer marxa enrere després de la sentència, dictada pel TSJ davant recurs de CSIF, al seu projecte de plurilingüisme en el sistema educatiu" i en aquest cas li demana que s'anticipe al dictamen judicial i li insta a reactivar en borsa als interins sense capacitació.

El sindicat ha entregat per escrit en la seu d'Educació una bateria de propostes per a aquest col·lectiu que abasta al voltant de 1.500 docents. A més de l'activació en borsa i accés a les adjudicacions de juliol, CSIF proposa un itinerari formatiu en valencià per a l'obtenció d'un nivell C1 i de capacitació.

La central sindical considera que l'Administració ha de facilitar eixe itinerari "matriculant d'ofici al professorat que no compte amb la capacitació i implantant un calendari, en diversos cursos escolars, per a l'obtenció del citat requisit que exigeix la pròpia Conselleria".

CSIF subratlla que aquestes mesures van encaminades a "millorar la dramàtica situació dels interins que han deixat de treballar durant aquest curs escolar" i també a garantir "que les borses compten amb suficients efectius per a cobrir amb garanties tots els processos d'adjudicacions".

El sindicat recorda que enguany s'han multiplicat els casos de falta de professionals i el recurs a les denominades adjudicacions de difícil cobertura, on no es demana el requisit lingüístic.

Consulta aquí más noticias de València.