Comunitat Valenciana

Podem recorre l'arxiu del cobrament de comissions a proveïdors en Ribera Salud: "En el model són pirates del públic"

  • VALÈNCIA, 06 (EUROPA PRESS)
Podem recorrerà l'arxiu del cobrament de comissions en Ribera Salut
Podem recorrerà l'arxiu del cobrament de comissions en Ribera Salut
EUROPA PRESS
Podem recorrerà l'arxiu del cobrament de comissions en Ribera Salut

Podem recorrerà, com a acusació popular, la decisió del Jutjat d'Instrucció número 4 de València de sobreseure provisionalment la causa que investigava el suposat cobrament de comissions de B2B, propietat de Ribera Salud a proveïdores de material ortoprotèsic per als hospitals que gestiona la concessionària, en considerar que hi ha "raons justificades" que hi ha "un delicte de corrupció en negocis".

"En aquest model són pirates i corsaris del públic perquè gràcies a un model opac que no passa el control de la Conselleria de Sanitat, amaguen guanys", ha subratllat el portaveu de Sanitat de la formació morada en les Corts, Daniel Geffner, en roda de premsa, després de la decisió del jutjat en aquesta causa en la qual la formació ha exercit com a acusació popular.

L'instructor va concloure que no hi havia indicis dels delictes de malversació, suborn i corrupció en els negocis que s'estaven investigant des de maig de 2016 després de rebre's un atestat de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de Policia Nacional que, al seu torn, arreplegava la denúncia de la secció sindical de Ribera Salud.

No obstant açò, Geffner ha considerat que "hi ha indicis més que suficients" que l'empresa B2B, propietat de Ribera Salud, no hauria actuat correctament amb "actuacions irregulars i que no són ètiques", "ingressant diners de comissions i eludint el control de la Conselleria de Sanitat".

Així, ha assenyalat que va poder haver-hi una "ocultació de beneficis" a la Conselleria de Sanitat, a través de "l'empresa pantalla" B2B. A més, ha afirmat que el personal professional sanitari no era el que triava la pròtesi, sinó que era la gerència-direcció de Ribera Salud la que obligava a utilitzar unes o unes altres, no per millorar la qualitat, sinó per interessos.

Així mateix, el parlamentari de Podem ha assenyalat que "la majoria de les comissions i pagaments" que es deia que anaven a millorar la formació del personal "no s'han dut a terme".

Per tot açò, ha indicat que ha tornat a demanar la citació en qualitat d'investigats d'Alberto de Rosa i Pablo Gallart com a administradors mancomunats de la mercantil B2B i com a testimonis al gerent de la mercantil, al cap de zona a València de la mercantil Exatech Ibèrica, a la cap de compres de l'Hospital de Vinalopó i al cap de traumatologia de l'Hospital de la Ribera.

"QUE NO ES TANQUE EL PROCÉS EN FALS"

Al seu juí, "hi ha qüestions que no es poden tancar" i veu "raons justificades perquè aquestes comissions puguen correspondre a un delicte de corrupció en negocis afavorint empreses per la suma de comissions que estaven disposades a donar-li".

"Hem recorregut perquè no es tanque el procés en fals", ha remarcat per a subratllar que si no se'ls dóna la raó aniran a l'Audiència Provincial perquè es mantindran "fins al final". "No volem que es done carpetada. Hi ha actuacions irregulars i que no són ètiques i considerem que hi ha suficients elements per a pensar que hi ha delictes", ha insistit.

RIBERA SALUD

Des de Ribera Salud, han mostrat la seua "plena confiança en la Justícia", que, segons recorden, "va arxivar la causa la setmana passada". "Estem novament davant una campanya orquestrada de desprestigi reputacional i B2B sempre ha actuat conforme a la Llei", ha subratllat la concessionària en un comunicat.

"Des que es va iniciar la falsa denúncia per part de dos representants sindicals, a partir d'una carta anònima, B2B Salud ha cregut en la Justícia i s'ha posat a la disposició de les autoritats amb la finalitat d'aclarir les infundades acusacions i la campanya difamatòria a la qual ens hem vist sotmesos que ara pretén perpetuar Podem", ha remarcat per a insistir que la companyia "sempre ha treballat des de la legalitat en totes les seues operacions i ha apostat per la transparència en la seua gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento