Comunitat Valenciana

Delegada contra la Violència de Gènere demana respecte a totes les formes de manifestar-se el 8-M contra la desigualtat

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Acte a València contra la violència de gènere
Acte a València contra la violència de gènere
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Acte a València contra la violència de gènere

La delegada del Govern d'Espanya contra la Violència de Gènere, María José Ordóñez, ha recalcat aquest dimarts a València que "segueix sent necessari reivindicar" el paper de la dona i considera que el 8 de març és "la data idònia", però ha demanat "respecte" per a totes les formes de manifestar-se contra les discriminacions. "Respectem les causes de totes les dones perquè totes estem en pro de la igualtat i totes les persones creiem en una societat més justa", ha assenyalat.

Ordóñez, després de participar a València en un col·loqui sobre l'eixida a la violència de gènere, s'ha referit així preguntada per les declaracions del secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, en les quals va qüestionar la convocatòria de vaga feminista perquè en 2007 no es va fer i hi havia "raons molt més poderoses".

Sobre aquest tema, ha aclarit que Garcés va dir "per què en determinats moments històrics, segons qui governe, es fan vagues o no" i ha afirmat que la vaga del pròxim 8 de març és "transversal" com tots els problemes de les dones.

"Ara bé -ha matisat-, una altra cosa és fer vaga o no, o de quina manera es manifesta cadascun, de quina manera pot mostrar la seua conformitat amb una sèrie de pautes". En eixe sentit, ha apuntat que el que va dir Garcés és "no fem calaixos estancs pel que fa a tot, a si eres del meu sector polític o no ho eres, si eres de les quals fas vaga aleshores reivindiques, o segons com ho faces eres feminista o no, o ho fas de manera adequada o no", ha criticat.

En eixe sentit, ha reclamat que hi ha "una sèrie de fites" que hem d'aconseguir les dones, com el de la igualtat, perquè tenen "poca presència en molts àmbits" i troben "moltes traves per a accedir a molts àmbits" malgrat que són el 51 per cent de la població. No obstant açò, ha constatat, com va exposar "perfectament" Garcés, que la bretxa salarial ha baixat 4,5 punts enfront dels "màxims històrics" en què els que els homes guanyaven un 30 per cent més que les dones.

No obstant açò, "segueix sent necessari que les dones reivindiquem qual és eixe paper, que donem eixe pas avant i per descomptat buscar una data idònia com és el 8 de març és el millor que es pot fer".

Així mateix, ha assenyalat que a Espanya tenim una situació "idònia" en la lluita contra la violència de gènere i s'han donat "molts passos cap a davant". En concret, ha destacat que el Pacte d'Estat és "reverencial" i "una referència absoluta" per a tota Europa i de fet, l'any que porta en el càrrec, han vingut 20 delegacions estrangeres per a informar-se de què s'estava fent a Espanya per a "utilitzar-ho com a referència" en els seus països.

"MILLOR FORMA DE LLUITA, TREBALLAR DIA A DIA"

Per la seua banda, el delegat de Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha incidit que la "millor forma" de lluitar contra la bretxa salarial és "treballar dia a dia" i adoptar mesures perquè les dones accedisquen al mercat laboral. De fet, ha recordat que de les 500.000 ocupacions que s'han creat, més de la mitat, un total de 278.000, són de dones.

Moragues ha assenyalat que la vaga és un dret constitucional però ha incidit que la situació de la bretxa salarial és del 14,2 per cent, la qual cosa suposa una reducció de 4,5 punts des de 2012. A més, ha destacat que la diferència de salaris a Espanya està per sota de la mitjana europea i de països desenvolupats com Alemanya i el Regne Unit.

Així mateix, ha destacat que 5.586 valencianes s'han beneficiat del complement de maternitat que ha millorat les pensions de les dones fins a un 15% i que es van realitzar 1.159 contractes bonificats per a dones víctimes violència de gènere a la Comunitat Valenciana des de 2003.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento