Puig mostra el seu suport a la FVMP en la reivindicació d'invertir el superàvit i critica les "restriccions absurdes"
Puig mostra el seu suport a la FVMP en la reivindicació d'invertir el superàvit i critica les "restriccions absurdes" GENERALITAT

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat l'"aliança profunda" entre l'administració local i autonòmica, ha agraït als municipis la seua implicació en la reivindicació de la reforma del finançament autonòmic i ha assegurat que l'Executiu valencià també recolza la reivindicació dels ajuntaments enfront del Govern central respecte a mesures "absolutament discriminatòries" i "restriccions absurdes" com la impossibilitat de reinvertir el superàvit.

Així ho ha indicat el president en una compareixença al costat del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, després de rebre la memòria d'activitat 2015-2017 de l'entitat.

Tots dos han posat en valor l'aliança existent entre la Generalitat i el municipalisme valencià, amb la col·laboració en XarxaLlibres, Edificant o el Fons de Cooperació Municipal, entre altres programes, i han advocat per seguir en aquesta línia "pel bé dels valencians", ha dit Alfaro.

Puig ha destacat la normalització de les institucions a la Comunitat Valenciana i ha posat en valor el treball de la FVMP en defensa de l'interés general, per a destacar també que "la suma de les institucions" afavoreix que els ciutadans tinguen una major confiança en elles.

Segons ha dit el cap del Consell, l'administració autonòmica va a col·laborar de manera "intensa en la reivindicació dels ajuntaments enfront del Govern central respecte a mesures absolutament discriminatòries i, d'alguna manera, imposibilitadores de portar avant tota l'energia que poden provocar".

Així, ha explicat que si els ajuntaments valencià pogueren invertir el superàvit podria parlar-se de "més de 500 milions d'euros que estaria en disposició de ser invertits a la Comunitat", la qual cosa suposaria "milers de llocs de treball".

Es tracta, ha dit, d'un "acompanyament conjunt de les institucions valencianes a favor de tindre els recursos que mereixem i que es possibilite als ajuntaments exercir amb tota legitimitat el que els correspon, que és el govern de les seues ciutats sense restriccions absurdes que l'única cosa que fan és empitjorar la qualitat de vida dels ciutadans".

DEBAT SOBRE EL FINANÇAMENT

Rubén Alfaro ha explicat també que la FEMP ha reclamat al Ministeri d'Hisenda la flexibilització del càlcul de la regla del sostre de despesa, garantir la taxa de reposició dels treballadors públics, poder reinvertir el superàvit no només en inversions financerament sostenibles i que els ajuntaments tinguen "una cadira" en el debat sobre la reforma del finançament".

"Volem que es debata tant el finançament autonòmic com el local, s'està parlant molt de finançament autonòmic, però volem que partisca eixe debat al uníson", ha dit.

Consulta aquí más noticias de València.