Confluència, de Quintana-Peñín, guanya el concurs per a regenerar l'entorn de Bruixes, Mercat Central i Llotja
Confluència, de Quintana-Peñín, guanya el concurs per a regenerar l'entorn de Bruixes, Mercat Central i Llotja EUROPA PRESS

D'aquesta manera, l'equip Quintana-Peñín -un dels tres equips que van quedar finalistes del certamen- serà l'adjudicatari tant de la redacció del projecte, que comptarà amb un pressupost de 246.000 euros, com de la direcció de l'obra.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la titular d'Obres Públiques, María José Salvador, en la roda de premsa oferida per a donar a conéixer el veredicte del jutjat del concurs.

Salvador ha detallat que "en uns 15 dies aproximadament es formalitzarà el contracte administratiu" i que al finals de març podria estar adjudicada a l'equip guanyador la redacció del projecte, que tindrà una termini de tres mesos.

La consellera -que ha destacat que la supervisió del projecte la duran a terme la Generalitat i l'Ajuntament "per a acurtar terminis" i solucionar totes les qüestions que puguen sorgir- ha assenyalat que "sent optimista" i "si tot va bé" en el primer trimestre de 2019 "es podria plantejar l'inici de les obres".

Segons la comissió avaluadora, 'Confluència' ha sigut triada per "l'encertada proposta per la posada en valor i la millora de la percepció i la integració dels monuments existents en l'entorn que se'n va a regenerar". També ha valorat la qualitat en la definició de l'espai públic i paisatge urbà i l'articulació entre espais sense desvirtuar el caràcter unitari, així com la integració dels elements verds, l'accessibilitat i la sostenibilitat.

Consulta aquí más noticias de València.