Comunitat Valenciana

La Diputació de València tanca 2017 amb un superàvit de 34,2 milions d'euros

  • La Diputació de València ha tancat l'exercici de 2017 amb un resultat pressupostari de 34.215.159,17 euros, segons ha indicat el diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, qui ha apuntat que es tracta d'una liquidació positiva, amb un "mal anomenat" superàvit, que es destinarà "com sempre" als ajuntaments, "encara que encara falta saber de quina manera, a l'espera que -Cristóbal- Montoro es pronuncie sobre com es pot gastar eixos diners".
Jorge Rodríguez i Toni Gaspar
Jorge Rodríguez i Toni Gaspar
ABULAILA
Jorge Rodríguez i Toni Gaspar

La corporació provincial ha destacat que la liquidació pressupostària d'enguany significa "l'inici d'una nova etapa: la Diputació deixarà d'estar subjecta al control de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF)".

"Hem complit tots i cadascun dels objectius del Pla Econòmic Financer (PEF), la qual cosa significa que aquest 2018 deixem d'estar subjectes a aquest tipus de plans", ha subratllat Gaspar "en defensa de la responsabilitat i l'autonomia de la corporació provincial".

Segons ha apuntat, "els bons resultats en els comptes anuals de la Diputació han sigut possibles perquè s'ha produït un augment d'ingressos que ha vingut acompanyat per una contenció de la despesa". "Estem amortitzant el deute, la qual cosa es tradueix en una disminució del pagament d'interessos", ha precisat el diputat, qui també ha posat l'accent en eixa "major participació" en impostos de l'Estat, principal font d'ingressos de la corporació. "Si l'Estat recapta més, nosaltres ingressem més", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento