Per a Arques, el PPCV "ha tornat a demostrar la seua incompetència en matèria turística i parlamentària" i ha indicat mitjançant un comunicat que "el futur reglament es desenvoluparà comptant amb el sector i amb les seues propostes igual que s'ha fet durant la tramitació de la llei".

El parlamentari s'ha pronunciat en aquests termes en resposta a unes declaracions del diputat 'popular' Fernando Pastor, qui ha ha criticat que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat "delega" en el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la facultat de "redactar tots els reglaments que fixaran el funcionament i composició dels òrgans de govern en matèria de política turística" i així, el seu grup ha proposat que siga la cambra parlamentària qui elabore aquests reglaments.

De fet, el diputat socialista ha apuntat que "la futura llei està molt consensuada, ja que ha passat per tots els processos d'exposició pública, participació ciutadana i s'ha explicat des del primer moment amb el sector, amb les associacions de veïns i amb els grups parlamentaris", i li ha instat a "preocupar-se més per garantir la consolidació d'un turisme de qualitat a la Comunitat que per ocurrències parlamentàries". "El que és un despropòsit és negar la potestat al Govern de desenvolupar reglamentàriament una llei", ha assegurat.

A més, i en relació a les paraules del diputat 'popular' sobre les inspeccions turístiques, el dirigent del PSPV li ha recordat a Pastor que "a qui ha de dirigir-se i criticar no és al Consell, sinó al ministre Montoro que és qui impedeix la contractació de nous inspectors amb els quals garantir la legalitat de tots els apartaments turístics que han proliferat a la Comunitat Valenciana".

Així, ha remarcat que el Govern central "està asfixiant a la Comunitat fins per a fer complir la llei". "No podem externalitzar el treball que correspon als funcionaris, la qual cosa cal fer és permetre més contractacions d'inspectors per a fer front a un problema davant el qual l'Agència Valenciana de Turisme no s'ha posat en cap moment de perfil malgrat la falta de recursos", ha manifestat.

En aquesta línia, Arques ha recordat que la valenciana és la primera autonomia que ha guanyat ja dos denúncies enfront de plataformes de comercialització d'apartaments turístics i la que encapçala el nombre d'expedients oberts, sancions i victòries en els tribunals "malgrat la inacció del PP" i ha posat en evidència les "mentides manifestes sobre la necessitat que els apartaments turístics hagen de demanar llicències d'activitat".

"Per a criticar una llei el primer que hauria de fer el PPCV és llegir-la perquè en cap cas s'equipara els apartaments a les empreses i l'única novetat sobre què és un apartament turístic respecte al Decret 91/2009 del Consell, aprovat pel PP, sobre què és vivenda turística és simplement el requisit de figurar en un registre amb tramite gratuït per a donar garanties al turista i al sector", ha assenyalat Arques després d'apuntar que "en cap cas s'han posat traves al sector d'apartaments, sinó que es pretén legalitzar l'activitat turística perquè el sector regulat i declarat tinga totes les garanties".

Consulta aquí más noticias de València.