Per a Pastor, "aquesta realitat dista molt i xoca frontalment amb la invitació a la participació i la col·laboració de la qual tant presumeix Colomer, i confirma que la Llei de Turisme és un xec en blanc perquè el Consell de Ximo Puig decidisca unilateralment qui i com decidiran la política turística de la Comunitat Valenciana", segons han informat els 'populars' en un comunicat.

En aquest sentit, són varis els òrgans de govern la composició del qual, organització i funcionament queden ajornats a un reglament futur en la pròpia Llei: El Consell Valencià de Turisme, la Comissió Interdepardamental de Turisme, el Comité d'Ètica del Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i el Comité Estratègic de Gestió.

Per açò, el Grup Popular ha presentat un paquet d'esmenes, que entre altres qüestions, van dirigides a corregir "aquest despropòsit". Per a Pastor, "és poc seriós i transparent redactar una Llei i deixar en la mateixa totes les decisions importants a la redacció de futurs reglaments, i açò ocorre fins a en sis ocasions".

En concret, el diputat ha indicat que "aquestes qüestions tan importants com la composició, organització i funcionament dels òrgans de govern de la política turística, haurien de fixar-se en la pròpia Llei" perquè els diputats sàpien "què estan aprovant", però "com no és així", han demanat "que siguen Les Corts i no Colomer els qui ho fixen".

Pastor ha afegit que "aquestes decisions haurien d'adoptar-se per les Corts una vegada sentit el sector turístic, al que caldria dotar del major protagonisme possible". "No obstant açò, ens consta que hi ha molts actors o representants del sector als quals ningú els ha consultat res sobre aquest tema", ha agregat.

REGULACIÓ I INSPECCIÓ

La fase de contactes que el PPCV ha mantingut amb diferents agents del sector turístic ha posat de manifest que la nova Llei de Turisme deixa molts problemes sense resoldre i genera algun que no existia. La regulació de les vivendes turístiques i la inspecció enfront de l'intrusisme o l'allotjament il·legal són dos de les qüestions més destacades i sobre les quals des del PPCV també ha presentat esmenes al text legal.

En el tema de les vivendes turístiques, Pastor afirma que la Llei "pretén equiparar l'apartament de tota la vida amb un establiment turístic i açò és alguna cosa que podria implicar molts problemes de cara al futur".

Per açò, el diputat ha indicat que si es manté en la Llei aquesta qüestió, la gent es veurà en l'obligació de "sol·licitar una llicència d'activitat per a cada apartament i açò pot posar en perill un sistema d'allotjament turístic que representa el 50% de l'oferta de la Comunitat Valenciana, així com 20.000 ocupacions directes i indirectes". "No té peus ni cap i per tant eixa equiparació ha de desaparéixer", ha assenyalat.

D'altra banda, el "gran problema de la inspecció turística", la falta d'inspectors, queda "sense resoldre's d'una manera satisfactòria". "És ridícul comptar amb 10 inspectors per a tota la Comunitat Valenciana i per açò demanem a través d'una esmena que s'externalitze el servei d'inspecció com una mesura real per a poder fer front a un dels principals problemes que afecta el negoci turístic: l'intrusisme", ha explicat.

El portaveu de Turisme del GPP ha insistit en aquesta línia: "l'oferta il·legal d'allotjament no es combat amb boniques paraules ni amb deu inspectors, es combat amb mitjans, i això és el que precisament venim demanant-li a Colomer des de fa molt temps".

Consulta aquí más noticias de València.