Bonig pregunta si s'aplicaran deduccions a les diputades que no acudisquen el 8M a les Corts i critica la "demagògia"
Bonig pregunta si s'aplicaran deduccions a les diputades que no acudisquen el 8M a les Corts i critica la "demagògia" INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

La presidenta del PPCV i portaveu del PP en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha preguntat aquest dilluns si s'aplicarà la llei, i les deduccions pertinents, a les diputades que no acudisquen el dijous al parlament per la vaga feminista, perquè en cas contrari li pareixeria "increïble" i "bastant demagògic", i ha criticat que s'haja reduït el ple a la sessió de control per a facilitar el seguiment de l'aturada.

En declaracions als mitjans, Bonig ha assegurat en ser preguntada sobre la postura del partit sobre la vaga convocada per al 8 de març. Sobre aquest tema, ha mostrat el seu "respecte total i absolut a els qui decideixen voluntàriament fer vaga" i ella ha donat llibertat a les diputades i a totes aquelles que ostenten un càrrec públic perquè facen "el que consideren" com a persona "liberal, respectuosa i amant de la llibertat".

"És un dret fonamental i cal respectar que cadascun actue segons la seua consciència", ha dit, per a explicar no obstant açò que creu que "no és el moment de vagues, sinó d'actuar verdaderament i dur a terme polítiques i mesures per a acabar amb la discriminació, la bretxa salarial o el sostre de cristall".

Sí ha volgut queixar-se que en les Corts el ple s'haja reduït a la sessió de control i no continue després amb altres assumptes, com és habitual. D'eixa manera, ha prosseguit, les dones que hagueren volgut fer vaga podien haver-la secundat, aplicant el que estableix la llei per a els qui decideixen fer-la, ja siga unes hores o tot el dia.

"Les dones que siguen infermeres, metgesses, jutgesses, arquitectes, que treballen en una fàbrica o netejant cases, qualsevol professió, si

fan vaga dos hores, una hora, tres hores o tot el dia van a patir descomptes i ho fan voluntàriament, perquè ho creuen", ha dit.

"Que les diputades 'progres' diguen 'fem vaga, però damunt solament treballem una horeta i la resta no fem ple i no se'ns dedueix res" em pareix una burla a les dones que en lliure exercici del seu dret decideixen voluntàriament fer vaga", ha recalcat Bonig.

Per açò, ha manifestat que li agradaria saber si a eixes diputades que facen vaga "se'ls va a aplicar la llei com a qualsevol treballador que fa vaga".

OLTRA "FARIA UN BON SERVEI TREBALLANT"

Així mateix, preguntada sobre el fet que les cinc conselleres no vagen a acudir i tampoc vagen a tindre agenda pública eixe dia, ha indicat que li pareix "inaudit" i ha agregat: "Si vols fer vaga, fes vaga, però amb totes les conseqüències. Què van a fer, quedar-se en el seu despatx treballant?", ha incidit.

Per a Bonig, "hi ha determinats càrrecs i responsabilitats que u ha d'estar per damunt" i "amb el caos que hi ha a la Comunitat Valenciana en matèria educativa o en els centres de menors", la vicepresidenta, Mónica Oltra, "faria un bon servei treballant" per a, per exemple, adjudicar els contractes que té pendents i resoldre "els problemes dels centres de menors".

Sobre aquest tema, ha lamentat que "segueix sense donar explicacions" malgrat que la setmana passada va ocórrer "un fet greu en un centre de la província de Castelló" i "ningú ha dit res". "Una persona com la senyora Oltra, que ocupa tal responsabilitat, hauria d'estar treballant en lloc del postureig", ha resolt.

NO COINCIDEIX AMB OSORO

D'altra banda, preguntada sobre les paraules de l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, en les quals va assenyalar que la Mare de Déu faria la vaga, Isabel Bonig ha dit que és catòlica practicant i "respecta sempre les opinions" però no coincideix amb Osoro.

Ha remarcat que "és molt lliure d'expressar el que considere" encara que ha agregat: "Interpretar a la Mare de Déu... ell sabrà".

Consulta aquí más noticias de València.