Puig diu que és l'Ajuntament d'Alacant el que "ha de donar i donarà explicacions" sobre el dispositiu de gravació
Puig diu que és l'Ajuntament d'Alacant el que "ha de donar i donarà explicacions" sobre el dispositiu de gravació Europa Press - Archivo

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha manifestat aquest dilluns que l'Ajuntament d'Alacant "deu i donarà explicacions" sobre el dispositiu de gravació que ha aparegut pegat amb cinta aïllant sota un escriptori del despatx de la Regidoria d'Urbanisme i que "en funció de les explicacions es prendran les determinacions oportunes".

En tot cas ha volgut deixar clar que "d'això res ha de dir el Partit Socialista, no li afecta aquesta qüestió" perquè és una institució amb "autonomia" i existeix "separació entre institucions i partits".

Puig ha realitzat aquestes declaracions als mitjans després de la presentació de la nova Societat de Garantia Recíproca (SGR-CV), en ser preguntat per les paraules de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, després que aquesta li haja demanat que "pose ordre en el seu partit" en referència a aquesta qüestió.

Sobre aquest tema, Puig ha assenyalat que "el que ha d'entendre la senyora Bonig, d'una vegada per sempre, és la separació que existeix entre institucions i partits, ells mai van entendre aquesta situació", ha remarcat.

"Cal donar màxima transparència"

En aquest sentit, ha explicat que "l'Ajuntament d'Alacant té tota l'autonomia per a fer allò que estime oportú" encara que "evidentment el que s'han de donar sempre són les explicacions i que els ciutadans tinguen la màxima informació des de la màxima transparència".

No obstant açò, ha precisat que "això és el que ha de fer l'Ajuntament però no perquè li'l diu el president de la Generalitat d'una manera imperativa, perquè ací els ajuntaments i els alcaldes, tothom és major d'edat i la societat i l'opinió publica encara més major d'edat".

"Crec sincerament que en aquest cas, com en tots, cal donar màxima transparència i buscar si hi ha hagut algun tipus de delicte o si no ho hi ha hagut. Tot açò és una qüestió que l'Ajuntament d'Alacant segur que explicarà", ha augurat.

Així mateix, preguntat per si hi ha hagut algun tipus d'ocultament, atés que el dispositiu va ser trobat fa més de dos mesos, Puig ha manifestat: "entenc que no, però és que no sóc jo qui ha de donar aquestes explicacions, jo sincerament em vaig assabentar com la majoria de la societat ahir per la premsa", ha admès.

Consulta aquí más noticias de València.