El col·lectiu denuncia, en un comunicat, "la precarietat laboral -temporalitat, incertesa, desocupació, etc.- en la qual es troben i estan abocades les dones, amb treballs no reconeguts com els domèstics o de cures que, a més, no estan remunerats".

"Són tasques fonamentals que sostenen la societat. Ser dona, encara hui, és la principal causa de pobresa. Cal recordar també la desigualtat salarial que existeix per a desenvolupar els mateixos treballs i la dificultat d'aconseguir determinats llocs de responsabilitat dins del mercat laboral -a les administracions públiques, a les institucions, a les empreses privades-, el conegut com a sostre de cristall".

Però, adverteixen, "el pitjor i més sagnant és la violència de gènere que es posa de manifest dia darrere dia, una xacra de la societat a la qual els diferents governs encara no han donat resposta suficient i efectiva, i a la qual cal destinar tots els recursos i esforços per a poder eradicar-la".

"Totes i tots els qui formem part de la comunitat educativa diem no a la violència de gènere i volem que, des de l'àmbit educatiu, s'implementen les mesures necessàries per a avançar en la coeducació en tots els espais de formació, on la perspectiva de gènere siga transversal en totes les disciplines. En la coeducació està la base de la igualtat", asseveren.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic comunica que assistirà a la manifestació convocada pel moviment feminista a València el dia 8 de març a les 18.00 hores al Parterre, i anima la comunitat educativa i la ciutadania a participar.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic està integrada per

FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, Cavecova, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Sindicat d'Estudiants, SEPC, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors i Directors de Primària, Associació de Directors i Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica.

Consulta aquí más noticias de València.