La família de Nathaly demana ajuda perquè el seu cas no s'oblide i la investigació continue "fins a trobar la veritat"
La família de Nathaly demana ajuda perquè el seu cas no s'oblide i la investigació continue "fins a trobar la veritat" EUROPA PRESS

Així ho sol·licita Tamara, la germana de Nathaly, en una carta remesa als mitjans de comunicació aquest divendres, 2 de març, quan es compleixen dos mesos de la desaparició de la jove.

En la missiva, recorda que fins al dia de hui no hi ha proves concloents que ajuden a saber que va ocórrer amb Nathaly. "Lesinvestigacions per part de la policia del Cuzco han descartat la mort accidental de la meua germana, tal com afirmaven els dos implicats en el cas, i han obert la porta a diferents hipòtesis que s'estanbarrejant en aquest moment per la Policia Peruana del Cuzco", apunta.

Els pares de Nathaly, després de dos mesos de cerca intensa a Cuzco, han hagut de tornar a València "de forma urgent, a causa del deteriorament de la salut" de la mare.

Hui, els progenitors han expressat, en declaracions a Europa Press Televisió, el seu convenciment que la seua filla "no va patir un accident". La mare de Nathaly, Alexandra Ayala, ha explicat que "s'ha obert una nova via d'investigació", ja que una de les amigues de la desapareguda va mantindre contacte amb ella per WhatsApp el dimarts 2 de gener, quan suposadament els detinguts van assegurar que ja havia patit l'accident.

"En eixa conversa la meua filla no demanava auxili. En l'hora en la qual parlava amb la seua amiga els autors diuen que estava morta, però estava mantenint una conversa amb la seua amiga", ha insistit la mare.

A més, ha denunciat que la Policia de Cuzco "no va fer el seu treball com cal", ja que en un primer moment van assegurar que la jove "estava drogada per la muntanya" de manera voluntària. Al mateix temps també ha criticat que la policia del Perú utilitze xamans "per a buscar el cos" de la seua filla.

La família subratlla que lluiten per que "les investigacions avancen i realment s'aclarisquen els fets per part de la Policia Peruana de Cuzco" i, per açò, han demanat al congressista de la república del Perú per Cuzco, Wilbert Rozas Beltrán, i a l'ambaixador de l'Equador a Lima, entre d'altres, que es reunisquen amb el cònsol i el vicecónsol d'Espanya en el Perú i Cuzco, respectivament, perquè col·laboren en el cas.

"Nosaltres seguirem lluitant des d'Espanya, per a trobar la veritat del que passe amb Nathaly, i així poder trobar-la", conclouen.

Consulta aquí más noticias de València.