La Magdalena arranca aquest dissabte amb la Cavalcada del Pregó com a acte central
La Magdalena arranca aquest dissabte amb la Cavalcada del Pregó com a acte central AYTO

Les festes començaran les 11.45 hores amb l'anunci oficial a través del llançament de carcasses commemoratives de la 74ª edició de la nova etapa amb focs aeris. Posteriorment hi haurà una gran mascletà a càrrec de Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia.

Al migdia tindrà lloc l'obertura de la Fonda de degustació de Cerveses i Tapes, en la plaça d'Espanya; el Mercat Gastronòmic de Castelló, en la plaça Santa Clara; la Fonda de Temàtica Vinícola, en la plaça Antonio Ferrandis, i la Fira Food Trucks, en la plaça Bisbe Pont i Gol.

Un quart d'hora més tard tindrà lloc la imposició del mocador al gegant Tombatossals en l'avinguda de Lledó per part de les colles Unika i Castalia, mentre que a les 12.30 hores obriran les seues portes la Fira de la Cervesa Internacional, en el bulevard Blasco Ibáñez i carrer Gonzalo Puerto Mezquita; i la Fira Temàtica Taurina, enfront de la Plaça de Bous. La I Fira de les Cases Regionals de Castelló obrirà a les 13 hores en la plaça del Pou de Gumabau.

A les 13.30 hores es produirà l'homenatge al Rei Jaume I en el seu monument, organitzat per la Germandat dels Cavallers de la Conquesta. Ja a la vesprada, a més de la Cavalcada del Pregó, tindrà lloc l'Enfarolà del Campanar en la plaça Major, a càrrec de la Pirotècnia Reyes Martí i Colla Xaloc.

Com a colofó, hi haurà correfocs, amb la participació de Botafocs, Dimonis de la Plana i Diables de Castelló, amb un recorregut que començarà i acabarà en la plaça Major.

La programació es completa amb el Festival de Djs en el recinte de concerts, actuacions musicals amb tots els sectors gaiaters de Castelló, revetles i l'eixida a les 00.00 hores de les Gaiates del magatzem i la seua arribada a la ciutat pel carrer San Roque, amb acompanyament de Pirotècnia Peñarroja.

Consulta aquí más noticias de Castelló.