Comunitat Valenciana

Respectar horaris i cuidar l'entorn, recomanacions de la JCF per a les Falles

  • L’Ajuntament i l’entitat han presentat el 'Decàleg per a gaudir d'unes Falles responsables'.
  • El text parla de seguretat, transport públic i venda ambulant, entre altres qüestions relacionades.
Presentación Del Decàleg Falles
Presentación Del Decàleg Falles
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA
Presentación Del Decàleg Falles

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha presentat aquest divendres el 'Decàleg per a gaudir d'unes Falles responsables', que recomana cuidar de l'entorn i del mobiliari urbà per a evitar embrutar la via pública i respectar l'horari d'activitats de les comissions i dels locals d'oci per a respectar el descans del veïnat.

Així mateix, aconsella seguir les indicacions de bombers, policia, protecció civil i voluntaris, especialment en les grans aglomeracions, extremar la precaució davant possibles robatoris en actes més concorreguts i utilitzar els petards amb responsabilitat, seguint les indicacions d'ús i utilitzant els espais autoritzats.

Aquest decàleg també subratlla la importància d'ensenyar als més xicotets a gaudir d'aquestes festes amb responsabilitat, especialment en l'ús de petards, i extremar les precaucions en zones de gran afluència. Així mateix, s'anima a utilitzar el transport públic i a deixar el cotxe a casa, per a evitar embossos i per a no obstaculitzar vies d'emergència.

Consum responsable d'alcohol

A més, el decàleg recorda que les parades de venda ambulant han de complir la normativa i que s'ha de reclamar davant qualsevol anomalia. En el cas de productes d'alimentació, es demana extremar les precaucions i adquirir-los en establiments que mostren de manera visible els preus i la llicència. També es recomana un consum responsable de begudes alcohòliques i evitar fer-ho en la via pública.

El decàleg ha sigut elaborat per l'Ajuntament de València i la JCF, concretament des de l'àrea de participació i solidaritat, i ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i associacions de la ciutat. Les recomanacions es podran trobar en el programa faller, en les xarxes socials de l'Ajuntament i es repartirà entre el teixit associatiu i les entitats col·laboradores.

“Una oportunitat i no un problema”

"Les Falles generen unes molèsties que volem minimitzar i unes oportunitats que volem aprofitar. La convivència i la seguretat són dos aspectes fonamentals que cal reforçar al màxim i sobre els quals cal conscienciar també", ha exposat el regidor Fuset, que ha presentat el decàleg amb Toni Pla, representant de la delegació de participació i solidaritat de JCF i amb la presència de les entitats col·laboradores.

Segons ha dit, l'objectiu és que les comissions falleres i que el conjunt de la ciutadania "conega i promoga aquest decàleg perquè aquesta festa siga sempre una oportunitat i no un problema".

Les entitats col·laboradores en l'elaboració del decàleg han sigut la FEHV (Federació empresarial d'hostaleria de València), Fotur (Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana), Avacu (Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris), Proyecto Hombre, col·lectiu Lambda, Federació d'Associacions de Veïns de València, ONG Controla Club, Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana i la delegació de participació i solidaritat de la JCF.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento