Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València i veïns del Cabanyal acosten posicions sobre el nou planejament del barri

  • L'Ajuntament de València i representants dels veïns del barri del Cabanyal-Canyamelar han acostat aquest divendres posiciones sobre el futur de les unitats d'execució del nou planejament d'aquesta zona de la ciutat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Aquest acostament s'ha produït en la reunió que han mantingut el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, i representants de l'Associació de Veïns del Cabanyal, de la plataforma Salvem el Cabanyal i de l'equip redactor del Pla Especial del Cabanyal (PEC).

Els veïns han expressat els seus "dubtes" i "temors" respecte a la proposta de pla redactada, així com "el seu rebuig total al fet que desapareguen instal·lacions esportives com el camp de futbol i les pistes esportives" o "la zona verda executada en Doctor Lluch", ha explicat l'Ajuntament.

Així, ha detallat que l'equip redactor del PEC, format per Luis Casado i Gerardo Roger, ha explicat als representants veïnals el que s'ha plasmat en els documents per a resoldre dubtes i ha esbossat les línies generals en les quals es treballa per a l'ordenació de les unitats d'execució, que es concretaran en una fase posterior de tramitació del pla.

Vicent Sarrià ha ressaltat, com ja va apuntar l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que aquest pla és un esborrany de la proposta de l'equip tècnic obert a suggeriments i al·legacions. A més, ha subratllat "el compromís de l'equip de govern" local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú "que quan arribe el moment de prendre les decisions polítiques res es farà sense consens o sense el vistiplau dels veïns".

Els veïns s'han mostrat favorables a situar les vivendes en els solars no urbanitzats de Doctor Lluch, respectant l'existent. L'equip redactor del PAC s'ha compromès a dibuixar diverses propostes i a reunir-se de nou per a estudiar la millor solució entre tots.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento