Així ho ha explicat la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en el roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha lamentat "aquesta nova ruïna en diferit" i l'"empastre" heretat de l'anterior Consell del PP. No obstant açò, ha destacat que, després d'aflorar l'autèntic valor dels actius de l'entitat, s'ha aconseguit "per primera vegada en els últims 8 anys l'aval de l'auditor".

En un primer acord, el Consell ha aprovat els comptes de SPTCV corresponents a 2016, que han sigut reformulades per l'entitat per a ajustar el valor real dels actius que componen el balanç. En concret, aquests actius estaven estimats en 278,1 milions d'euros per l'anterior Executiu, "quan en realitat només valen 91,6 milions", ha puntualitzat.

D'aquesta forma, ha explicat que l'actual Consell ha hagut de traure del balanç de la societat 186,5 milions d'euros que constituïen un valor fictici, per a adaptar els comptes a la realitat patrimonial.

La SPTCV portava des de 2010 sense que les diferents empreses auditores que han assumit aquesta tasca pogueren emetre una opinió sobre els seus comptes, i la principal causa d'açò era que els estats financers de la societat no reflectien la realitat patrimonial o, almenys, no hi havia evidències que així ho determinaren.

Consulta aquí más noticias de València.