Comunitat Valenciana

Les conselleres no aniran al ple i no tindran actes el 8M per a "visibilitzar que la mitat de la societat falta"

  • CASTELLÓ, 2 (EUROPA PRESS)
Foto d'arxiu d'un ple del Consell
Foto d'arxiu d'un ple del Consell
EUROPA PRESS - Archivo
Foto d'arxiu d'un ple del Consell

Les cinc conselleres de la Generalitat Valenciana no acudiran a la sessió de control en les Corts Valencianes i tampoc tindran agenda pública el 8 de març amb motiu de la vaga feminista convocada per a eixe dia, per a "visibilitzar que la mitat de la societat falta" quan les dones paren.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que segons ha destacat és el primer paritari en la història de la Generalitat. Així, tant ella com les titulars de Justícia (Gabriela Bravo), Sanitat (Carmen Montón), Agricultura (Elena Cebrián) i Vivenda (María José Salvador) no ocuparan els seus escons en eixe ple 'reduït' del dijous.

Segons ha dit, no poden cridar-la "vaga" perquè són poder executiu i no poden fer-la, però amb aquest gest pretenen "participar en la visualització simbòlica del que suposa aquesta convocatòria" i que es veja que "quan les dones parem la mitat de la societat falta".

"Estarem al peu del canó, som el poder executiu, però no tindrem agenda pública eixe dia", ha remarcat, perquè tota la societat puga veure què passaria si les dones no estigueren. Es pretén "que s'entenga el paper fonamental de les dones en el món laboral i en la societat de persones que cuiden a persones, que en la seua majoria segueixen sent dones", i visibilitzar "que la mitat de la societat no pot cobrar menys, no pot estar en una situació de desigualtat o sotmesa a abusos sexistes i o a la violència tant simbòlica com a real".

Ha afirmat que enguany "és un punt i a part del moviment feminista" i s'ha produït una major visibilització de "la lluita de les dones" per l'impacte del moviment 'Me too', les reivindicacions per a acabar amb la bretxa salarial o estereotips del llenguatge, així com el fet que "cada vegada més la societat es rebel·le contra la violència masclista".

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Així mateix, el Consell ha aprovat una declaració institucional de suport a les accions convocades pel 8 de març perquè "considera necessari i urgent lluitar contra les diferents formes d'atac permanent contra les dones i contra la igualtat de gènere, i visibilitzar la situació de discriminació, com a eix vertebrador de la convivència i la pau social".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento