Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la baixada del nombre d'aturats al febrer en 2.045 aturats respecte al mes anterior a la Comunitat Valenciana (-0,52%), la qual cosa suposa la tercera major caiguda en termes absoluts després de Catalunya i Balears.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que "sempre es bona notícia que l'atur baixe" i que, a més, "ho faça per damunt de la mitjana estatal i la Comunitat siga la tercera major caiguda d'atur en termes absoluts després de Catalunya i Balears".

Ha detallat que el nombre total d'aturats queda situat en 392.794 persones, per la qual cosa mentre es mantinguen aquestes xifres no faran una anàlisi "triomfalista", encara que ha insistit que és "una bona notícia" que baixe l'atur i "a major ritme que en la resta d'Espanya".

"Anem a seguir amb les polítiques actives d'ocupació amb ferramentes perquè les persones puguen tindre un accés al mercat laboral que és el que combat l'exclusió econòmica i social", ha destacat per a valorar, així mateix, que en termes interanuals la xifra també és "positiva" perquè la desocupacióha caigut en un 31.598 persones, la qual cosa suposa un 7,45% menys que l'any anterior.

En qualsevol cas, ha reiterat que el govern autonòmic seguirà treballant al costat de les empreses i sindicats perquè "les persones puguen trobar un treball i l'economia estiga orientada al fet que les persones tinguen una possibilitat de treballar i una vida digna".

Oltra ha posat en valor que la inversió social i la política industrial a la Comunitat Valenciana està afavorint que les xifres siguen "més positives" quant a creació d'ocupació, però ha subratllat que no poden "traure pit" ni destacar que siguen dades "satisfactòries" mentre hi haja gent desocupada. "Queda molt per fer, però anem pel camí positiu", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.