Així mateix, ha detallat que suposa la tercera major caiguda en termes absoluts després de Catalunya i Balears. D'aquesta manera, el nombre total de persones aturades queda situat en 392.794. Quant als sectors, el responsable del Servef ha destacat especialment que aquest mes el descens de la desocupació se sustente en la indústria.

A més, ha subratllat que ha millorat la situació d'homes i dones encara que ha matisat que "les dones continuen tenint comparativament més dificultats". Per eixa raó, ha indicat que des del Servei Valencià d'Ocupació "s'està incentivant la contractació i la formació de les dones de forma transversal en tots els nostres programes".

"Reivindiquem el reconeixement del treball reproductiu i la lluita contra la bretxa salarial", ha comunicat. Nomdedéu ha assenyalat que en 2018 la bretxa salarial segueix vigent i, segons l'última enquesta de població activa, les taxes d'activitat i ocupació són inferiors entre les dones i la bretxa salarial segueix sent superior al 25% i és fins i tot major entre les persones de més de 45 anys i en les ocupacions poc qualificades.

D'aquesta manera, Nomdedéu ha lamentat que en 2018 "aquesta forma de desigualtat seguisca existint" perquè suposa que les dones tenen "majors obstacles per a desenvolupar el seu projecte de vida" i ha assenyalat que la igualtat salarial és "una meta que s'ha d'aconseguir amb solucions polítiques".

Com de cada deu contractes laborals firmats per les dones valencianes en 2017 nou són temporals i només un d'indefinit, el Servef ofereix subvencions a les empreses que contracten de forma indefinida dones aturades. L'import d'aquesta subvenció correspon al resultat de multiplicar el 80% del Salari Mínim Interprofessional pel nombre mínim de mesos de manteniment del contracte. En el cas de contractació de dones víctimes de violència de gènere, aquest percentatge és del 100%.

També s'atorguen diferents subvencions per a impulsar l'emprenedoria i el suport al manteniment del treball autònom de les dones.

SEGURETAT SOCIAL

Quant a la dada d'afiliacions a la Seguretat Social, el secretari autonòmic ha destacat que s'ha aconseguit la millor dada d'un mes de febrer des de febrer de 2008 amb 5.842 afiliats més que el mes anterior, un +0,32% en termes percentuals. Així mateix, ha subratllat que en termes interanuals l'afiliació augmenta en major mesura que la mitjana nacional -al voltant de mig punt per damunt-.

Consulta aquí más noticias de València.