Comunitat Valenciana

Convaliden el decret que deroga l'obligació de gasolineres a tindre personal en el dia per a evitar sancions de la UE

  • El ple de les Corts Valencianes ha convalidat aquest dijous, amb els vots a favor de tots els grups excepte Podem, el decret llei pel qual es deroga la disposició que obliga les gasolineres a disposar d'una persona responsable dels serveis en horari diürn, que, a més de garantir els drets dels usuaris, siga responsable d'atendre a les persones amb diversitat funcional. Aquesta decisió s'ha adoptat per a evitar multes de la Unió Europea que podien arribar als 600.000 euros.

La Direcció general del Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pime (GROW) de la Comissió Europea va emetre un requeriment al Govern d'Espanya en data 23 de febrer de 2017 sobre les estacions de servei automàtiques a Espanya, en el qual es referia a la necessitat de complir amb el que es disposa la directiva 2006/123/CE.

En aquesta directiva només es permet als Estats membres introduir nous requisits, com el de l'obligació de tindre un nombre mínim de persones emprades, quan complisquen les condicions de no discriminació, de necessitat (que els requisits estiguen justificats per una raó imperiosa d'interés general), i de proporcionalitat (que siguen adequats per a garantir la realització de l'objectiu que es persegueix).

Per açò, obliga les comunitats que també han adoptat disposicions similars com Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Navarra, País Basc, Balears o Múrcia a modificar les seues normes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento