Arriba 'Deiland', el primer videojoc en valencià per a PlayStation 4
Arriba 'Deiland', el primer videojoc en valencià per a PlayStation 4 CHIBIG

Sony Interactive Entertainment Espanya (SIE Espanya) ha anunciat el llançament, en exclusiva per a PlayStation 4 (PS4), de 'Deiland', el primer videojoc en valencià per a aquest model de consola.

Creat per l'estudi valencià Chibig, el títol, reconegut a nivell internacional, ha sigut elaborat dins de la iniciativa de suport al desenvolupament espanyol PlayStation Talents en col·laboració amb Lanzadera, i ja està disponible a Espanya i la resta d'Europa en format digital a través de PlayStation Store.

El director de l'equip, Abraham Cózar, natural de Meliana (València), ha manifestat el seu "compromís" amb la creació de continguts en valencià. "Deiland és molt narratiu, com un conte, i estic especialment il·lusionat per haver-lo explicat en valencià, la meua llengua materna", assenyala en un comunicat.

Estètica d''El Petit Príncep'

L'estètica i el personatge del joc recorden particularment al llibre 'El Petit Príncep', que l'estudi Chibig va prendre com a referència per a crear aquest univers fantàstic.

L'usuari experimenta la sensació de posar-se en la pell d'Arco, un xiquet que ha sigut enviat a un minúscul planeta, que dóna nom al joc, per a trobar un misteriós cristall que amaga en l'interior. El jugador ha d'aprofitar els recursos del planeta i posar en pràctica les seues capacitats per a collir, construir i fabricar objectes artesanals, alhora que conéixer pintorescs personatges amb qui fer tractes i viure aventures. Al llarg de la història, la relació entre el xiquet i el planeta farà aflorar el poder del cristall màgic que guarda Deiland.

Chibig va iniciar una campanya en la coneguda plataforma de finançament Kickstarter amb 10.000 dòlars com a objectiu per a poder sufragar el desenvolupament del projecte i en menys d'una setmana va aconseguir aquesta xifra i la va veure àmpliament superada fins a arribar als 30.000 dòlars.

A més, el videojoc va ser nominat a millor desenvolupament nacional dels Premis Titanium durant el mes de desembre i ja compta amb més de dos milions de jugadors en els seus títols per a mòbil.

Chibig va entrar a formar part del programa PlayStation Talents Games Camp el 2017 en la seu de València, un deles sis vivers de projectes que el programa PlayStation Talents té repartits per tota la geografia espanyola. Allí, amb el suport de PlayStation i de Lanzadera, l'acceleradora d'empreses que recolza emprenedors per a fer realitat els seus projectes, l'estudi ha estat treballant els últims mesos per a publicar aquest joc.

Consulta aquí más noticias de València.