Puig insisteix que si Puerto Mediterráneo compleix la legalitat i és sostenible "tindrà el beneplàcit" del Consell
Puig insisteix que si Puerto Mediterráneo compleix la legalitat i és sostenible "tindrà el beneplàcit" del Consell PUERTO MEDITERRÁNEO - Archivo

Així ho ha assenyalat Puig en la sessió de control de hui en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre si el projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna és "compatible" amb el "canvi de model que s'espera el Consell del Botànic.

Estañ ha subratllat que alguns informes apunten al fet que el model que representa aquest projecte està "fracassat" i "no crearà ocupació, ni afavorirà l'entorn, sinó que el destruirà". Així mateix, ha negat que supose un benefici per als valencians, sinó que servirà per a

"augmentar els comptes d'aquesta multinacional".

Sobre aquest tema, Puig ha assenyalat que "cap projecte en concret defineix una economia" i, en aquest sentit, ha defés que el Consell està "totalment compromés" en la transformació del model econòmic a la Comunitat al costat de les forces econòmiques i sindicals.

"Tots els projectes que complisquen la legalitat corresponent tenen cabuda en una comunitat que garanteix la seguretat jurídica", ha reivindicat per a assenyalar que sempre "a través del diàleg amb les administracions i la societat civil".

"Aquest Consell estarà sempre obert al diàleg amb les empreses que vullguen invertir a la Comunitat Valenciana, però sempre complint amb la legalitat", ha incidit el 'president', per a qui allò "fonamental" és "que es complisca la legalitat i que siga un projecte sostenible". "Si és així tindrà els beneplàcits d'un govern que garanteix la seguretat jurídica i si no és així, no els tindrà com no els ha tingut fins a aquest moment", ha puntualitzat.

Consulta aquí más noticias de València.