Comunitat Valenciana

La Generalitat es personarà en la causa sobre els contractes en la visita del Papa

  • El Consell ho aprovarà aquest divendres perquè els diners "tornen on mai havien d'haver eixit".
  • La justícia 'investiga les presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació VEMF.
Muntatge de Francisco Camps i Juan Cotino
Muntatge de Francisco Camps i Juan Cotino
EUROPA PRESS - Archivo
Muntatge de Francisco Camps i Juan Cotino

El ple del Consell aprovarà aquest divendres la personació de la Generalitat Valenciana en la causa judicial que investiga contractes presumptament irregulars en la visita del Papa Benet XVI a València en 2006, en el marc de la V Trobada Mundial de les Famílies, perquè els diners "tornen on mai havien d'haver eixit".

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control en les Corts en resposta a la pregunta del portaveu de Compromís, Fran Ferri, que li ha demanat la valoració que fa el Consell de "la investigació judicial per corrupció en l'organització de la visita del Papa" Benet XVI a València.

Puig ha assenyalat que l'ocorregut en aquesta visita "no és més que un capítol d'un manual de corrupció que es va instal·lar en aquesta terra", però suposa "un dels episodis més lamentables" perquè a més de la "ferida econòmica, que va ser de 22 milions d'euros gastats sense procediment i competència" va provocar un dany "terrible" a la reputació dels valencians".

També ha lamentat que en eixe moment la ciutat va patir l'accident de metro del 3 de juliol i "no van tindre ni la més mínima sensibilitat amb les víctimes" ni "honradesa política" i mentrestant "estaven robant".

La causa

Aquest cas està sent investigat pel jutjat d'Instrucció número 5 de València, que instrueix des de 2016 presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació VEMF per a la visita del Papa a la ciutat.

El jutjat cridarà a declarar en qualitat d'investigats l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps; al bisbe auxiliar de València Esteban Escudero -també president de la fundació- i a altres vuit persones més.

Segons va informar recentment el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), al costat de Camps i Escudero també hauran de declarar en la mateixa condició l'ex-vicepresident Víctor Campos, i l'expresident de les Corts Juan Cotino, entre d'altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento