Comunitat Valenciana

STEPV proposa a Educació un acord global per al professorat amb un pacte d'interins i negociació de plantilles

  • El Secretariat Nacional del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha acordat proposar la Conselleria d'Educació un acord global de millora de les condicions laborals del professorat que inclou diverses mesures, entre d'altres, un pacte d'estabilitat per a interins o la "negociació immediata" de les plantilles.
Imatge d'arxiu d'una concentració de STEPV
Imatge d'arxiu d'una concentració de STEPV
STEPV
Imatge d'arxiu d'una concentració de STEPV

En concret, detalla l'entitat a través d'un comunicat, l'acord contemplaria el pacte d'estabilitat del professorat interí -amb les millores proposades per STEPV-; la negociació d'una adjudicació extraordinària per al funcionariat de carrera al juliol, així com de mesures per a estabilitzar els plantilles en els centres amb més mobilitat de professorat i de les plantilles d'infantil, primària, secundària i formació professional "retallades per l'anterior govern".

A més, el sindicat continua reclamant la negociació de la resta de tems contemplats en la campanya 'Ja toca!' abans que acabe la legislatura: augment retributiu, reduccions de jornada, supressió dels descomptes per baixa mèdica, millora dels permisos, llicències i excedències, compliment de la llei de salut laboral i millora de les infraestructures educatives.

STEPV traslladarà aquesta proposta pròximament a la Conselleria d'Educació per a negociar aquest acord més global i que contempla altres mesures que comprenen el conjunt del professorat.

Pel que fa al pacte d'estabilitat del professorat interí, el sindicat insistirà que es garantisca l'estabilitat de tots aquests docents en cas que no supere "les oposicions massives" anunciades per l'administració.

Quant a l'adjudicació extraordinària de juliol per al funcionariat de carrera, STEPV considera que contribuiria a millorar la situació d'un col·lectiu que té la destinació lluny del seu nucli familiar mentre aconsegueix una nova destinació definitiva més pròxim. Aquesta adjudicació, apunten, es realitzaria després de les corresponents al professorat desplaçat i suprimit i als comissions de serveis i estaria oberta a qualsevol funcionari de carrera que volguera participar.

Pel que fa a la proposta de mesures per a estabilitzar les plantilles dels centres amb més mobilitat del professorat, STEPV advoca per crear un grup de treball per a aportar fórmules perquè aquests centres puguen tindre una plantilla més estable.

Finalment, quant a les plantilles, assenyalen que la Conselleria "porta tres cursos amb el compromís que es negociarà però no ha arribat encara".

El sindicat instarà a recuperar el tutor per aula i el mestre de

Pedagogia Terapèutica, així com augmentar la plantilla d'infantil. També proposarà que s'incorpore un mestre especialista d'anglés de suport al tutor en els centres d'educació infantil i primària per a fer efectiva la llei de plurilingüisme i "evitar carregar la responsabilitat de vehicular continguts en llengua anglesa al tutor generalista". Igualment, reclamarà retornar a l'horari lectiu anterior a les retallades.

18 HORES SECUNDÀRIA

Quant als plantilles de secundària i FP, reclama "tornar, com a mínim, a la situació anterior a les retallades i recuperar els desdoblaments de determinades matèries i l'horari lectiu de 18 hores a tot el professorat dels cossos de secundària, FP i ensenyaments de règim especial (ensenyaments artístics i EOI)".

Per al sindicat, aquest acord global s'hauria de negociar "de forma immediata per a veure els efectes en el curs 2018-19". "Aquesta negociació no es pot fer esperar més temps", remarca STEPV que, per açò, anuncia que convocarà assemblees generals de professorat entre el 20 i el 27 de març per a presentar aquesta proposta d'acord global i estudiar amb el professorat els accions i mobilitzacions necessàries per a dur a terme la negociació i l'aplicació d'aquestes mesures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento