BBVA veu "més determinant" per a l'economia valenciana un "bon sistema de finançament" que una quitació de deute
BBVA veu "més determinant" per a l'economia valenciana un "bon sistema de finançament" que una quitació de deute BBVA RESEARCH

Doménech ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de l'informe 'Situació Comunitat Valenciana', al costat del director de la regional Est de Banca d'empreses i Corporacions de BBVA, Carlos Rodríguez, en ser preguntat per si creu que la Comunitat Valenciana podrà finançar-se en els mercats sense necessitat que hi haja quitació del deute.

L'analista creu "sincerament" que "no va a haver-hi quitació" i que es plantejarà més prompte un mecanisme de prolongació de terminis i de condicions de finançament, que a més considera que "ja són molt favorables". En la seua opinió, "un cost de finançament que s'acoste a zero és pràcticament com tindre deute nul".

Segons Doménech, "els mercats financers van a posar les seues expectatives a llarg termini i en com milloren els ingressos recurrents que tinga la Comunitat Valenciana" i en aquest punt "una peça molt important és el nou sistema de finançament autonòmic, crec que que va a ser més determinant" ha apuntat.

En aquest sentit, ha subratllat que "un bon creixement econòmic i un bon sistema de finançament, i independentment del nivell de deute que té la Generalitat en aquests moments, l'accés als mercats es pot produir".

Per al responsable d'Anàlisi Macreoeconòmic del BBVA Research una quitació del deute o una reestructuració de la mateixa "té efectes similars, reduint càrrega financera de nivell d'endeutament del sector públic i no faria molta distinció en açò".

No obstant açò, ha admès que "hi ha consens tècnic quant a que la Comunitat Valenciana està infrafinançada i hui només falta acord polític".

EL FLA "HA BENEFICIAT A TOTS"

En qualsevol cas, ha volgut "posar en valor el que ha significat el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per a la Comunitat Valenciana, així com per a altres regions espanyoles". Segons Doménech, ha permès finançar el creixement amb tipus d'interés baixos, la qual cosa "ha beneficiat a tots".

Consulta aquí más noticias de València.