Comunitat Valenciana

L'exalcalde de Santa Pola Miguel Zaragoza (PP), en llibertat després de ser detingut per prevaricació

  • Agents de la Policia Nacional han detingut i posat en llibertat a l'exalcalde de Santa Pola i actual diputat provincial de Benestar Social en la Diputació d'Alacant, el 'popular' Miguel Zaragoza, en el marc d'una causa que investiga el jutjat d'Instrucció número 2 d'Elx relacionada amb delictes de prevaricació, suborn i malversació de cabals públics en relació amb la gestió d'una clínica privada.
Miguel Zaragoza
Miguel Zaragoza
EUROPA PRESS
Miguel Zaragoza

Fonts consultades per Europa Press han confirmat que la detenció de Zaragoza es va produir aquest dimarts i, al costat d'ell van ser detinguts la seua germana i el seu cunyat, exedil de la localitat.

A més, les mateixes fonts han confirmat que la setmana passada ja es va detindre, en el marc de la mateixa causa, al gerent i administrador únic d'una clínica privada, que tenia una sèrie de serveis contractats amb l'Ajuntament de Santa Pola.

Zaragoza, la seua germana i el seu cunyat van ser detinguts, se'ls va prendre declaració i se'ls va deixar en llibertat. Segons ha pogut saber Europa Press, els agents de policia van acudir a casa del diputat provincial per a practicar la seua detenció, però ja havia eixit. Va ser ell mateix qui va acudir al costat del seu advocat fins a les dependències policials per a prestar declaració.

Aquest mateix dimecres s'ha donat trasllat a la jutgessa instructora de l'informe redactat per la policia sobre la base de les diligències practicades i en el qual es detalla l'estat de la investigació.

DRET A NO DECLARAR

Per la seua banda, l'exalcalde ha explicat en un comunicat que es va acollir al seu dret a no declarar, "com faria qualsevol persona que veu vulnerats els seus drets en tal manera i que no obté informació de quant concerneix a la seua persona".

L'edil ha lamentat la "facilitat" que existeix per a "sembrar el dubte, per a vulnerar i menyscabar l'honor de les persones i el poc marge i poques ferramentes de les quals es disposa per a defendre un dret tan essencial com és aquest: l'honor".

En aquest sentit, Zaragoza ha explicat que "des de fa mesos" per part de l'actual equip de Govern es realitzen acusacions "implícites, encobertes i infundades" contra ell i "sense oferir dades o informació alguna de què motiva eixes acusacions", la qual cosa li fa sentir "la indefensió més aguda".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento