BBVA preveu que el PIB de la Comunitat cresca "almenys" un 2,4% en 2018 i en 2019 i la creació de 100.000 ocupacions
BBVA preveu que el PIB de la Comunitat cresca "almenys" un 2,4% en 2018 i en 2019 i la creació de 100.000 ocupacions BBVA RESEARCH

Així ho indica el servei d'estudis de BBVA en el seu últim informe 'Situació Comunitat Valenciana' presentat aquest dimecres pel responsable d'Anàlisi Macroeconòmica de BBVA Research, Rafael Doménech, al costat del director de la regional Est de Banca d'empreses i Corporacions de BBVA, Carlos Rodríguez.

El document assenyala que a pesar d'aquest increment de l'activitat, "segueixen sent necessàries reformes que continuen reduint els desequilibris que encara persisteixen".

Les dades reflecteixen que l'economia valenciana es va mantindre "molt dinàmica" en el segon semestre de 2017, amb un creixement mitjà del 0,8% trimestral (un 3,2% en tot l'any), un comportament que segons l'informe es va deure a l'empenta del consum privat, al repunt de la inversió i la recuperació de les exportacions recolzada per l'augment del comerç mundial.

No obstant açò, encara persisteixen alguns "riscos" com és la "incertesa" derivada de l'entorn polític a Catalunya podria restar entre tres i quatre dècimes al PIB valencià en 2018, sent una de les comunitats més exposades, apunta l'anàlisi del BBVA Research.

No obstant açò, assenyala que "l'impacte, de moment, ha sigut molt limitat i transitori. L'elevat dinamisme de l'ocupació en l'arrancada de 2018 apunta un caire a l'alça en les previsions de creixement, si bé l'impuls dels factors externs favorables compensa l'impacte de la incertesa.

A la incertesa per la política catalana, se sumen també la dificultat per a continuar sostenint el creixement del sector turístic, les conseqüències que podrien derivar-se d'un eventual augment del cost de finançament, en una economia amb un elevat nivell de palanquejament públic i privat, o els efectes sobre els fluxos externs del 'Brexit'.

Consulta aquí más noticias de València.