Comunitat Valenciana

Ribó es mostra partidari de mantindre la zona verda del Cabanyal i diu que el pla és un esborrany

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimecres partidari de mantindre la zona verda del Cabanyal i ha assenyalat sobre este tema que el pla especial per al barri està "en fase d'elaboració" i es tracta de "un primer esborrany".
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal
Europa Press
Imatge d'un carrer del barri valencià del Cabanyal

Ribó, després de visitar la mesa informativa instal·lada a la porta principal de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares, s'ha referit així a l'oposició dels veïns a requalificar zones verdes i equipaments esportius per a alçar 1.500 noves vivendes en aquest barri.

L'alcalde ha comentat que entén "perfectament" la reivindicació dels veïns del Cabanyal que "una zona verda és un element fonamental que s'ha de conservar". A partir d'ací ha assenyalat que correspondrà als tècnics arquitectes redissenyar la construcció de les vivendes.

Ribó ha afegit que ja va expressar, al costat de la presidenta de la Junta de districte, Glòria Tello, aquestes reserves al pla per l'eliminació de zones verdes en la reunió de la junta de Portaveus en la qual es va començar a analitzar el pla.

Amb tot, ha aclarit que la seua oposició a requalificar la zona verda "no significa que el pla del Cabanyal no servisca per a res", ja que, "respectant elements claus que plantegen els veïns, s'ha d'avançar en eixa direcció".

En eixe sentit, ha destacat que arreplega la idea "bonica" de "permeabilitzar El Cabanyal fins al mar", que fins i tot s'ha arreplegat en tesis doctorals, i que "s'ha d'avançar en ella". Així mateix, ha apostat perquè la zona de darrere de la comissaria de la Policia Local "es poguera permeabilitzar també i que entrara l'Autoritat Portuària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento