L'artista Santiago Sierra cancel·la la seua participació en unes jornades a València
L'artista Santiago Sierra cancel·la la seua participació en unes jornades a València Europa Press

L'artista Santiago Sierra no participarà finalment en les 'Jornades sense mordassa" que, organitzades pel Kolektivo Foko, tindran lloc a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València demà dijous, 1 de març, dins de les Terceres Falles Antifeixistes.

Com assenyala l'artista mateix, després de "la repercussió mediàtica que ha tingut la seua obra 'Presos políticos en la España Contemporánea', recentment censurada a la fira ARCO de Madrid", vol ara situar-se en un "pla discret", informa Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Sí que assistiran a l'acte en la capital del Turia, tal com estava previst, el seu representant Luis Navarro i Pablo Majoral, de la Comuna d'Ex-presos del Franquisme, que faran una xarrada sobre la peça.

En un comunicat de l'estudi de l'artista reproduït per ACPV, s'explica que "després del que va passar ahir (pel dilluns) durant la presentació de l'obra 'Presos políticos en la España Contemporánea' a la Fundació Anselmo Lorenzo de Madrid, i la repercussió que està tenint en els mitjans tot aquest assumpte, l'artista Santiago Sierra ha decidit cancel·lar les seues pròximes aparicions públiques, en particular la imminent presentació a València en el context de les Falles Antifeixistes".

Assistirà un representant de l'estudi

"En el seu lloc -prossegueixen- assistirà un representant de l'estudi implicat en el procés de producció de la peça, que podrà donar de primera mà els detalls. Així mateix, cancel·lem de moment la infinita sèrie d'entrevistes que hem anant atenent durant aquests dies".

"Entenem que enmig d'aquest enreneu la presència de l'artista en els actes programats per a donar visibilitat al problema que la peça planteja resta protagonisme a l'obra en si mateixa. A més, amb els limitats recursos d'un petit estudi, no som capaços de gestionar l'allau mediàtica que es va desencadenar ahir, ni la llarga sèrie de comentaris, alguns amenaçadors, que s'han generat en les xarxes des de la seua retirada d'ARCO", expliquen.

"Pensem que el missatge ja ha arribat i no necessita major promoció per a complir el seu objectiu. Per açò, fins que passe la tempesta, hem decidit situar-nos en un pla discret, permetent que la peça faça el seu propi recorregut i centrar-nos en projectes futurs", conclouen.

Jornades sense mordassa

Les Jornades sense mordassa formen part de les Terceres Falles Antifeixistes i tindran lloc a l'OCCC demà a partir de les 17.00 hores. La presència de tots els altres participants en les taules redones sí que està confirmada: Luis Navarro, de l'estudi de Santiago Sierra; Pablo Majoral, de la Comuna d'Ex-presos del Franquisme; Gerard (director de 'Piedra contra Tijera'); Hontzak Konpartsa; Binomio Mujeril; Kalebarraka Radio; Manolo Sanchis (revista Cendra); Pep (falla Arrancapins); Raúl Ortega (Capoeira) i Voces del Extremo.

A més es presentarà el tema principal de la falla antifeixista d'enguany: una representació de la llei mordassa que es cremarà el dia 19 al costat de la falla d'Arrancapins.

Consulta aquí más noticias de València.