Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València tanca 2017 amb un superàvit de 62,2 milions

  • La xifra suposa un augment respecte als 42 milions de l'any anterior.
  • Ribó espera que Montoro complisca la promesa de poder disposar del superàvit per a invertir-lo.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha informat aquest dimarts que l'Ajuntament de la ciutat va tancar 2017 amb un superàvit de 62,2 milions, enfront dels 42 milions de l'any anterior, que es destinaran majoritàriament a inversions una vegada cobertes les reserves que han de destinar-se al pagament d'expropiacions. A més, ha destacat que l'execució pressupostària ha augmentat en tots els capítols.

Sobre aquest tema, Ribó, després de visitar la mesa informativa instal·lada en la porta principal de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares, ha exigit al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que complisca amb la seua promesa de possibilitar a les administracions locals disposar del seu superàvit per a invertir-lo i a més flexibilitze el concepte d'inversions sostenibles.

En eixe sentit, ha aclarit que mentre s'aprova el decret llei per a possibilitar als Ajuntaments disposar del seu romanent, l'Ajuntament continuarà "per precaució" amb la tramitació del "crèdit pont" que ha acordat demanar, per valor de 25 milions d'euros, per a "avançar" i fer front als pagaments.

Així, ha recordat que el passat any no es va poder utilitzar el superàvit obtingut fins a setembre i en destinar-se a inversions "ja no hi havia temps" per a executar-ho.

Ribó ha aclarit que "encara és prompte" per a concretar aquestes inversions a les quals es destinarà aquest romanent perquè hi ha molts projectes plurianuals com el projecte per a la Plaça de la Reina. "No es pot planificar fins a saber el superàvit, que m'ho acaben de dir i encara no ho he firmat", ha constatat.

En qualsevol cas, ha insistit que les inversions a les quals puguen destinar-se "depén completament de monsieur Montoro" i que complisca la seua paraula. "Jo dic com en missa: Que així siga. En el moment que ho veja m'ho creuré", ha assenyalat.

Ribó ha recordat que en l'actualitat hi ha determinats capítols d'inversió als quals no es podria destinar el romanent per prohibició del Ministeri d'Hisenda com a la construcció de centres escolars perquè "no és una inversió financera sostenible".

"Bona gestió econòmica"

Ribó ha destacat que el superàvit aconseguit demostra que l'àrea econòmica en l'Ajuntament de València "funciona molt bé" i ha explicat que ha augmentat perquè la gestió d'ingressos "ha funcionat millor".

Així, ha ressaltat que s'ha fet "complir la llei" en l'Impost d'Activitats Econòmica (IAE) perquè "es paga com s'ha de pagar", s'ha "controlat millor" l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) , i a més es gestiona el cobrament de multes de manera "molt més eficaç".

No obstant açò, ha reiterat que València és la capital d'Espanya amb més de 5000.000 habitants que té "uns ingressos per càpita més baixos". Malgrat açò, ha recalcat, "s'està millorant els ingressos per una bona gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento