Dos estudiants creen una app per incentivar la lectura i el turisme
Dos estudiants creen una app per incentivar la lectura i el turisme REMITIDA

Dos estudiants d’ADE, Gemma Bosch i Mar Javier, han creat l’app Bookmeup, una nova plataforma que ofereix al lector l'oportunitat de viure i "submergir-se" en els seus llibres favorits en primera persona visitant els llocs que apareixen en ells, com a monuments o restaurants, dirigint-se a les webs on compren els personatges i, fins i tot, descarregant-se la música que escolten els seus herois i heroïnes de ficció.

Es tracta de "una forma diferent d'incentivar la lectura i el turisme que també permet crear perfils personalitzats i compartir experiències amb altres usuaris", expliquen els seus responsables.

L'aplicació, que ha sigut presentada en la Biblioteca Eduard Escalante de València, va ser reconeguda amb el premi a la millor emprenedora del Centre YUZZ de la Universitat de València.

La idea va sorgir per l'afició de les seues creadores pels viatges i la literatura. "Sempre hem sigut molt aficionades a la lectura i hem sentit la necessitat de saber més coses sobre els nostres llibres favorits. Però no va ser fins que ens va arribar el projecte de YUZZ quan decidirem crear una aplicació sobre tot això, encara que mai vam poder imaginar que seríem seleccionades entre les finalistes ni molt menys que passaríem sis mesos formant-nos i investigant sobre aquest tema", assenyalen en un comunicat.

Per a posar en marxa la plataforma, Mar i Gemma han seleccionat diverses obres d'autores com Elisabet Benavent, Megan Maxwell, María Dueñas, Dolores Redondo o la també valenciana Elena Montagud -qui ha col·laborat amb elles a l'hora d'identificar els llocs que il·lustren la seua novel·la-, si bé la idea és que siguen els propis usuaris els que acaben creant l'aplicació.

"Focus de promoció per a editorials"

"El difícil -apunten- és establir aqueixa comunitat, aconseguir que els lectors confien en l'aplicació per a intercanviar experiències i proposar nous títols. A més, busquem ser un focus de promoció per a editorials".

Les emprenedores valencianes també pretenen acostar Bookmeup als més xicotets, animant-los a llegir i a gaudir de primera mà amb les rutes que segueixen als personatges.

Consulta aquí más noticias de València.