Comunitat Valenciana

STEPV es concentra davant Educació per a exigir la Mesa Sectorial d'Universitats

  • Representants del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) s'han concentrat a les portes de la Conselleria d'Educació, amb el lema 'Mesa sectorial d'universitats ja', per a exigir a l'administració que constituïsca "de manera immediata una instància amb potestat d'arribar a acords que vinculen tant a la Generalitat com a les universitats públiques".
Concentració de STEPV davant la Conselleria d'Educació
Concentració de STEPV davant la Conselleria d'Educació
STEPV
Concentració de STEPV davant la Conselleria d'Educació

Una representació del grup -que ha demanat "sense èxit" entrevistar-se amb la directora general d'Universitats, apunten- ha presentat per registre una esmena a la totalitat al projecte de l'anomenat Fòrum de Diàleg.

Per a STEPV, el Fòrum de Diàleg d'Universitat, plantejat per la Conselleria com un espai de debat -no integrat per representants del personal que treballa en les universitats, apunten-, "no és l'àmbit que correspon per a negociar les condicions laborals, una funció que correspon en exclusiva a Mesa Sectorial".

En aquesta línia, el sindicat manifesta, en un comunicat, que "correspon a l'administració educativa agilitzar la negociació d'un conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes que responga les demandes laborals insistentment reclamades".

"A més d'atorgar protecció al personal laboral de les universitats públiques valencianes, el conveni permetria resoldre amb agilitat situacions com la provocada per la vaga indefinida del professorat PDI associat de la Universitat de València, que des del 29 de gener ha provocat la suspensió de les activitats acadèmiques", argumenten.

STEPV exigeix a Educació posar fi "als quasi dos anys sense avanços" en la negociació en els ensenyaments superiors a la Comunitat Valenciana, "l'únic territori de l'Estat que encara no disposa un conveni col·lectiu per a les treballadores i els treballadors de la institució universitària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento