Marzà assegura que l'Oficina de Drets Lingüístics no busca "fiscalitzar a ningú" i nega "irregularitats"
Marzà assegura que l'Oficina de Drets Lingüístics no busca "fiscalitzar a ningú" i nega "irregularitats" I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així ho ha asseverat el conseller a Alacant en ser preguntat per l'admissió a tràmit en el TSJCV d'un recurs del PP contra l'oficina lingüística per considerar que vulnera els drets personals en immiscuir-se "en les relacions privades" i "fer un registre assenyalant els bons i roïns valencians" a més de per "envair" competències de les competències de l'administració local o l'administració general de l'Estat, segons van informar els 'populars'.

Sobre aquest tema, Marzà ha defès que no hi ha "cap tipus d'irregularitat" en l'Oficina de Drets Lingüístics i ha assenyalat que els 'populars' fan referència a un text que "no és el definitiu".

Marzà ha recalcat que s'han acceptat esmenes del PPCV a l'Oficina i ha insistit que aquest òrgan té com a objectiu acompanyar als ciutadans "en l'exercici d'eixos drets". Per açò, ha rebutjat que tinga un caràcter "punitiu" o "restrictiu", sinó que naix per a "mediar entre les parts, acompanyar a una part i una altra, informar i avançar en la consolidació dels drets".

"No estem parlant de restringir, els que tenen en el cap les restriccions les projecten com si els altres les volgueren tindre; d'això res, allò que nosaltres creiem és en les llibertats i en els drets i progressar en drets", ha raonat.

Sobre aquest tema, ha argumentat que per a açò "algú ha d'ajudar i informar a les dos parts i mediar; i això és el que és l'Oficina de Drets Lingüístics oberta a tota la ciutadania perquè no hi haja discriminació lingüística en el nostre territori i que siga de forma normal que es puga mediar i eixe és el valor".

Consulta aquí más noticias de Alacant.