El jutge arxiva una causa contra Semedo (Vila-real CF) per amenaces i maltractament al perdonar-li els denunciants
El jutge arxiva una causa contra Semedo (Vila-real CF) per amenaces i maltractament al perdonar-li els denunciants VILLARREAL CF

El Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha arxivat la causa oberta contra el jugador del Vila-real CF, Rubén Semedo, per presumptes amenaces i maltractament després de demanar-ho els dos denunciants, els qui van assegurar en diversos escrits que li perdonaven.

Així ho ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), qui ha concretat que el desistiment dels denunciants obliga el jutjat a arxivar el cas en tractar-se d'un delicte lleu perseguible només a instàncies de part. El juzgador es troba actualment a la presó per un altre altercat pel qual se li atribueixen presumptes delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i robatori amb violència.

Pel procediment ara arxivat, s'havia assenyalat juí per al 31 de gener, però va haver de suspendre's perquè un dels perjudicats, una empleada d'una discoteca de València que suposadament va tindre un incident amb el futbolista el passat mes de novembre, no havia sigut citada amb suficient antelació.

Eixe mateix dia, l'advocat d'un altre denunciant, un altre treballador de l'establiment que va denunciar un altercat amb Semedo després de retraure-li el seu comportament amb la dona, va presentar un escrit en el jutjat sol·licitant l'arxiu del procediment, atorgant el perdó al futbolista i renunciant a les accions penals i civils. Una setmana després, va ser la perjudicada la que va presentar un altre escrit en idèntics termes, han informat les mateixes fonts.

La petició de tots dos perjudicats ha sigut estimada per la magistrada perquè el delicte lleu pel qual anava a ser jutjat l'esportista només és perseguible a instàncies de l'ofès. El seu perdó extingeix la responsabilitat penal.

Així, en la seua interlocutòria, la jutgessa assenyala: "A la vista de l'actuat i donat el manifestat pels ofesos, els qui a més renuncien expressament a l'exercici de les accions tant civils com a penals que pogueren correspondre'ls, sol·licitant l'arxivament de les actuacions, i tenint en compte que es tracta d'un delicte perseguible a instàncies de part, procedeix acordar, de conformitat amb el que es disposa en l'article 106 de la Llei d'Enjudiciament Criminal en relació al 130.5 del Codi Penal i al principi d'intervenció mínima, l'extinció de la responsabilitat criminal de Semedo i l'arxiu de les diligències".

ES TROBA A LA PRESÓ

El jugador es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança, des del passat 22 de febrer, per suposats delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i robatori amb violència.

El juzgador, de 23 anys i nacionalitat portuguesa, va ser arrestat per aquest incident en la seua vivenda per agents de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de València. Després de declarar davant el jutge, es va ordenar el seu ingrés a la presó.

Consulta aquí más noticias de València.