Comunitat Valenciana

Estudiants protesten en el Rectorat de la UV contra la "precarietat" i la pèrdua de classes per la vaga d'associats

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Concentració d'estudiants de la UV
Concentració d'estudiants de la UV
@ADRISANCHEZ_6
Concentració d'estudiants de la UV

Estudiants de la Universitat de València (UV) protagonitzen una concentració davant el Rectorat per a exigir a la institució acadèmica "respostes a la situació de precarietat" del professorat associat i a la pèrdua de classes que estan patint els alumnes per la vaga indefinida convocada per eixe col·lectiu.

L'acció ha partit d'estudiants de Periodisme, que han intentat ser rebuts pel rector i han elaborat un manifest en el qual expressen que "comprenen i recolzen activament els motius pels quals el professorat associat de la Universitat de València ha convocat la vaga" i exigeixen que "s'inicie un procés de diàleg entre els afectats i la UV per a acabar amb la situació de precarietat que viuen des de fa temps".

Així mateix, fan públic el seu "malestar per la situació d'absència de classes lectives de forma indefinida" que pateixen des del passat 29 de gener, ja que la totalitat d'associats de la Unitat Docent del Grau de Periodisme -"15 professors que representen al voltant de tres quartes parts del professorat del grau", xifren- s'ha sumat a l'aturada i, per açò, molts estudiants no han pogut rebre "cap classe des de l'inici del quadrimestre i, fins i tot, molts es troben sense cap tipus de tutorització per a afrontar el seu treball final de grau".

En aquest sentit, adverteixen que els estudiants firmants del manifest han pagat les taxes per uns serveis que "no estan rebent". Afigen que, després de mostrar la seua inquietud, sí han vist "acostament" per part del professorat associat i han sigut convidats a una assemblea informativa per a conéixer la seua postura. No obstant açò, retrauen, "no hem rebut cap tipus de contacte per part de cap intermediari ni del Rectorat ni des de la Facultat".

"ELS ESTUDIANTS SOM ELS MÉS PERJUDICATS"

"En aquest procés -alerten- els estudiants som els més perjudicats donada la incertesa que vivim respecte a la nostra formació. És responsabilitat de la UV donar resposta al conflicte i a les nostres peticions. Esperem una resposta amb urgència i, en cas de no ser així, prendrem les mesures pertinents".

Per la seua banda, fonts de la Universitat han informat que un grup d'estudiants ha intentat entrar al Rectorat i, finalment, han accedit tres, que poden eixir quan desitgen, han asseverat. El gerent de l'entitat educativa ha parlat amb el grup per a explicar-los que la solució a aquest conflicte és "externa" a la Universitat i, en eixes condicions, és molt difícil arribar a un acord perquè no depèn d'aquesta institució.

Sobre la sol·licitud de reunió amb el rector, Esteban Morcillo, les mateixes fonts han fet notar a Europa Press que el màxim responsable de la universitat té una agenda i un acte fóra del Rectorat i que s'està treballant per a intentar que puga mantindre una trobada amb els estudiants a última hora d'aquesta vesprada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento