Comunitat Valenciana

Rodríguez valora la proposta de Montoro d'un decret per al superàvit però exigeix que "no es demore en el temps"

  • El president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent (València), Jorge Rodríguez, ha valorat la proposta del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, d'impulsar un decret llei per a possibilitar a les administracions locals disposar del seu superàvit i poder així invertir-ho, però ha exigit que aquesta norma "arribe com més prompte millor" i "no es demore en el temps" perquè les institucions puguen preveure a què destinen eixe excedent.
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Així ho ha indicat Rodríguez als mitjans de comunicació, abans de l'inici de la sessió plenària, en ser preguntat per la proposta que va fer aquest dilluns Montoro d'impulsar una norma que permeta a les entitats locals la reinversió del seu superàvit "amb rapidesa", a través d'un decret llei.

Sobre aquest tema, ha indicat que aquesta mesura era una reivindicació que porten "moltíssim temps" fent els municipalistes, per la qual cosa ha considerat "positiva" aquesta proposta, encara que ha lamentat que no haja arribat "abans". No obstant açò, ha puntualitzat que ara "està per veure què diu la lletra xicoteta" d'eixa norma.

"El que pretenem és que aquells que hem complit amb els nostres deures i que sempre hem demostrat tindre capacitat per a gestionar dins dels límits pressupostaris no siguem els principals perjudicats", ha subratllat.

Al seu juí, impedir que els ajuntaments destinen el seu superàvit a engegar polítiques "perjudica els veïns que paguen els seus impostos" i en lloc de beneficiar-los acaba "beneficiant als bancs majoritàriament o a l'estabilitat econòmica del conjunt de l'Estat".

Ha assenyalat que per a poder usar del superàvit de 2017 el decret llei es deu aprovar en el 2018 i "com més prompte millor" ja que el període de liquidació dels pressupostos finalitza el 28 de marc i, a partir d'eixe dia, les institucions saben de l'excedent que van a tindre i "posarien preveure a què ho destinen".

Per tant, el president de la Diputació de València ha exigit que la norma arribe "com més prompte millor" i "no es demore en el temps".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento