El Corredor Mediterrani i el finançament, objectius d'AVE per a 2018
El Corredor Mediterrani i el finançament, objectius d'AVE per a 2018 EUROPA PRESS

L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) ha marcat com a objectius prioritaris per a 2018 un pla per a seguir reivindicant el Corredor Mediterrani, així com "estar pendents, actius i amb veu" en tot allò que afecte la societat valenciana, especialment, a aspectes empresarials i a elements que puguen afectar la falta de vertebració territorial, a més d'"insistir en una solució" per a tota Espanya del model de finançament autonòmic.

Així ho ha avançat el president d'AVE, Vicente Boluda, després de l'Assemblea General de l'associació, en un acte celebrat en l'edifici Veles e Vents que ha comptat amb la intervenció del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Durant la seua intervenció, Boluda ha subratllat que l'Assemblea General d'AVE ha planificat en el seu full de ruta per a enguany seguir impulsant el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com i, amb açò, exigint la finalització de la infraestructura.

Per a açò, ha dissenyat un pla que inclou una "acció itinerant" que s'iniciarà el 12 d'abril a Algesires, amb un acte empresarial i, a partir d'ací un viatge de nou etapes que estarà dia i mig -divendres i dissabte fins a migdia- a Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló, Reus i Martorell. A més, hi haurà dos 'revisions mèdiques' semestrals: el 3 de juliol a València i el 19 de novembre en La Encina.

En la mateixa línia, preveu mantindre la seua "intensitat" en xarxes socials com a "altaveu", seguir recolzant-se en el món de l'esport i un "gran acte empresarial" que, si bé l'any passat va tindre lloc el Madrid, per a enguany s'ha programat a Barcelona el 27 de setembre.

El segon eix per a 2018 serà estar "molt pendents, actius i amb veu" en tot allò que AVE considera que afecta el desenvolupament de la societat i, especialment a aspecte empresarials com l'agilitat administrativa, la dignificació i posada en valor de la figura dels empresaris, la competitivitat, la innovació i la internacionalització.

Millorar la imatge de la Comunitat Valenciana a Espanya

En tercer lloc, ha apuntat que durant 2018 AVE va a reforçar la seua presència i acció en el camp de l'ètica, les bones pràctiques empresarials i la reputació del col·lectiu empresarial. En aquest sentit seguirà amb les reunions de treball AVE-Etnor, iniciarà projectes conjunts per a donar a conéixer bones pràctiques en les empreses i posarà en marxa un projecte en col·laboració amb Conexus, per a la millora de la imatge de la Comunitat Valenciana en el conjunt d'Espanya.

Com a quart eix per a aquest exercici, s'ha marcat seguir desenvolupant actuacions en matèria d'empresa familiar: jornades, estudis i investigació. A més, enguany tindrà lloc a València el Congrés Nacional d'empresa Familiar, una trobada en el qual Boluda ha instat a tots a bolcar-se "perquè siga un èxit".

L'Assemblea General d'AVE ha acabat amb un sentit homenatge a qui fóra el seu president de 2003 a 2011, Paco Pons, mort recentment.

Moment d'"estabilitat i optimisme prudent"

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha valorat el paper d'AVE com un "instrument fonamental per als valencians" i "part del patrimoni col·lectiu", ha destacat que "estem en el moment valencià", amb una "bona salut de l'empresa valenciana". Una tesi que ha argumentat amb dos dades: l'endeutament ha disminuït més del 25% respecte a l'any anterior i la rendibilitat empresarial valenciana es recupera amb un creixement del 23% en els últims dos anys.

Segons ha dit, hi ha "diàleg, estabilitat i honradesa" a la Comunitat Valenciana, al que cal afegir "dinamisme econòmic, seguretat jurídica i optimisme prudent", per la qual cosa ha animat a aprofitar aquest moment per a "donar solució a vells problemes" com és l'infrafinançament, una qüestió en la qual aposta pel "diàleg, la cooperació i la no confrontació però des de la màxima exigència".

"Si l'Estat haguera invertit a la Comunitat Valenciana el que li correspon en els últims cinc anys s'hagueren creat 26.000 llocs de treball més", per la qual cosa ha cridat a "ser més exigents" per a "no quedar-nos en segona estació". "L'estació Esperança aquesta vegada ha de portar a bon terme", ha sentenciat.

Consulta aquí más noticias de València.