Rodríguez (PSPV): "No tindria molt de sentit fer una campanya en la qual ens tiràrem els trastos" amb Compromís
Rodríguez (PSPV): "No tindria molt de sentit fer una campanya en la qual ens tiràrem els trastos" amb Compromís EUROPA PRESS

El portaveu del PSPV i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que "no tindria molt de sentit" fer una campanya en la qual es dedicaren a "tirar-se els trastos" amb Compromís. "El lògic és que tant els errors com els beneficis d'haver estat governant en coalició són atribuïbles a eixos partits", ha indicat Rodríguez aquest dilluns en roda de premsa en ser preguntat per unes declaracions recents del diputat de Compromís, Joan Baldoví, en les quals assegurava que l'"enemic electoral" de la coalició no seria el PSPV.

En aquest sentit, Rodríguez espera "reciprocitat" dels qui han estat "junts, treballant colze a colze" fins a la convocatòria d'eleccions, perquè "no deixem de ser corresponsables d'allò que en comú hem anat fent".

El portaveu del PSPV també ha explicat els assumptes tractats durant la reunió del secretariat de la comissió executiva nacional del PSPV-PSOE on han planificat tres àrees de treball després dels congressos que han donat "veu a la militància": àmbit local, programàtic i posar en valor el seu treball en aquests tres últims anys.

L'àmbit local es dirigeix a "reafirmar les victòries locals on les tenim, a millorar o aconseguir-les on no", ha indicat Rodríguez, a més de ressaltar la "necessitat" de presentar candidatures en tots els pobles i ciutats, ja que "el PSPV està governant al voltant del 80% de la població de la Comunitat Valenciana", ha destacat.

Per la seua banda, el PSPV considera que és el "moment oportú" per a treballar l'àmbit programàtic, amb l'elaboració del programa electoral amb el qual concorreran a les eleccions, on desenvoluparan les idees que consideren que "han de respondre les necessitats de la ciutadania".

Finalment, el tercer pilar busca "posar en valor" el treball del PSPV al llarg dels tres anys de legislatura. "És essencial que la gent conega què és el que ha anat canviant al llarg d'aquests anys", ha sostingut Rodríguez.

En aquest sentit, ha destacat que el PSPV és percebut com el partit que ha dotat de "major estabilitat" a la Comunitat Valenciana, i que ha contribuït de "manera essencial" a retornar la imatge d'"honradesa" i el "diàleg social".

"LEGISLATURA PERDUDA"

Així, ha assegurat que el "més essencial" és que el PSPV és el "partit de l'estabilitat", que contrasta de manera "molt clara" amb l'estat espanyol. "El problema entre el PP i Ciutadans en la dreta espanyola ha provocat que aquest siga una legislatura perduda en la qual no s'ha pres cap decisió important i fins i tot s'haja plantejat la possibilitat que hagen eleccions anticipades", ha criticat.

Rodríguez ha explicat que l'objectiu del seu partit és "esgotar la legislatura" en la Generalitat Valenciana, una cosa "aconsellable" davant l'ambient de "perfecta estabilitat tant política com econòmica" i davant la possibilitat d'un avançament electoral valorarien "què fer o què no".

"A la gent no se li pot furtar el debat d'alguna cosa tan important com la seua comunitat i tan important com el govern d'Espanya. Per tant, hauria d'abordar-se en dos debats separats que permeteren aprofundir en els dos àmbits d'actuació que a més són essencials per a tothom", ha indicat.

Consulta aquí más noticias de València.