Comunitat Valenciana

Les estacions de Xàtiva i Colón tancaran del 16 al 19 de març al migdia

  • La mesura busca evitar les aglomeracións que es produeixen abans i després de les mascletaes.
  • Ribó ha destacat que durant les Falles es faran "molts controls d'alcoholèmia i de drogoaddicció tots els dies".

Les estacions de Metrovalència de Xàtiva i Colón en la ciutat de València romandran tancades del 16 al 19 de març, de 12.30 a 14.30 hores, abans i després de la mascletà de Falles, per a evitar les aglomeracions de gent que es produeixen cada any en aquests dos punts coincidint amb la celebració d'aquest acte i amb la finalitat de garantir major seguretat.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, després de la Junta Local de Seguretat celebrada en el consistori amb motiu de les Falles 2018. Ribó, que ha destacat que està previst realitzar una campanya informativa per a donar a conéixer aquesta mesura, ha ressaltat també que l'estació de metro d'Albereda romandrà tancada dos hores abans dels castells per a evitar concentracions de gent i afavorir la seguretat.

En la Junta Local de Seguretat han participat al costat de Ribó i comandaments policials el subdelegat del Govern central a València, José Vicente Herrera; la regidora de Protecció Ciutadana en l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato; i l'edil de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset.

El primer edil ha comentat que els moments previs i posteriors a les mascletaes i als castells són "hores de molta concentració de gent" en les citades estacions i ha indicat que açò "suposava ja problemes" que poden afectar la seguretat, per la qual cosa s'ha decidit adoptar mesures per a evitar "massificacions".

Vies d'evacuació en la Plaça de l'Ajuntament

El responsable municipal ha recordat que a aquestes mesures se sumen les anunciades ja per a comptar amb "vies d'evacuació" en la Plaça de l'Ajuntament durant les mascletaes amb la finalitat de garantir l'entrada i eixida dels mitjans d'emergències si fóra necessari, així com les previstes per al barri de Russafa, "amb grans aglomeracions també".

Anaïs Menguzzato ha recordat que aquest diumenge, coincidint amb la mascletà celebrada en la Plaça de l'Ajuntament, es va estrenar el "nou pla de seguretat" establit per a aquest enclavament i ha assenyalat que amb ell es pretén comptar amb millors espais d'evacuació davant qualsevol incidència.

L'edil ha precisat que els carrers afectats per les vies d'emergència habilitades a l'entorn de les mascletaes són els carrers de les Barques i de la Sang, i les d'evacuació, les de Periodista Azzati, Lauria i Barcelonina.

Menguzzato, que ha transmés un missatge de "tranquil·litat" per a tots els que gaudisquen de les Falles, ha apuntat que la Policia Local comptarà en aquest dispositiu especial amb 3.600 agents de l'1 al 19 de març, enfront dels 3.500 de l'any passat.

"Controls d'alcoholèmia"

Així mateix, Joan Ribó ha destacat que durant les Falles es faran per part de la Guàrdia Civil "molts controls d'alcoholèmia i de drogoaddicció tots els dies" en favor de "la seguretat de la mobilitat". A més, ha avançat que el Servei  de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil realitzarà actuacions en el Parc Natural de l'Albufera per a controlar acampades i incendis.

L'alcalde ha agregat que la Policia Local seguirà enguany fent xarrades en col·legis sobre l'ús de material pirotècnic, una iniciativa que també durà a terme per primera vegada la Guàrdia Civil. La Benemérita ha editat fullets en espanyol, valencià i anglés amb normes i consells sobre l'ús d'aquests productes i "amb la finalitat de reduir al màxim i evitar accidents" amb ells.

Joan Ribó ha manifestat que durant la celebració de les festes falleres es reforçarà tant el telèfon 092 de la Policia Local com el 112 d'Emergències per a atendre les telefonades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento