El sindicat recorda en un comunicat que el Tribunal Constitucional (TC) va atribuir les competències de gestió a les autonomies, per la qual cosa manifesta la seua "preocupació per la falta de recursos de SERVEF i la sobrecàrrega de tasques que puga suposar per al conjunt de treballadors" d'aquest servei.

Segons adverteix CCOO PV, aquest organisme "no va a tindre recursos suficients per a fer front a la gestió completa dels programes".

A més, el sindicat també manifesta la seua "preocupació" per la possible sobrecàrrega de treball que puguen tindre els empleats del SERVEF, exigeix "formació" per a la gestió econòmica de la prestació i insta el SERVEF a sol·licitar al Ministeri d'Ocupació que "resolga amb agilitat i diligencia aquesta situació, amb la garantia de protecció de les persones beneficiàries actuals o futures d'aquests programes".

En aquest punt, CCOO PV aclareix que les sentències posen l'accent en la preservació del dret a la protecció econòmica de les persones que perceben aquestes ajudes, per la qual cosa per a CCOO PV és prioritari que es garantisca.

DEVOLUCIÓ DE FONS PER A FORMACIÓ

D'altra banda, CCOO PV sol·licita conéixer la situació dels fons destinats a la formació dels treballadors en actiu i en atur, ja que li preocupa que no s'utilitzen tots els fons assignats al País Valencià. Després d'analitzar el grau d'execució del SERVEF en 2017, s'observa una "significativa millorança", valora, ja que s'ha passat del 62,5% en 2016 al 84,3% en 2017.

No obstant açò, assenyala que en 2017 s'han hagut de retornar més de 9 milions i mig en la formació de treballadors en actiu i en atur, una xifra inferior pel que fa al 2016, que va ser de 12 milions d'euros. "Unes quantitats que no han pogut situar-se en altres línies de formació, atés que les resolucions han tornat a facilitar-se a les entitats col·laboradores, fonamentalment en el mes de desembre".

El sindicat entén que el SERVEF ha de ser "diligent" i no retornar fons que han de revertir en treballadors i empreses per a evitar que, per tercer any consecutiu, es retornen fons per a la formació que paguen treballadors i empreses. Fons que es recapten i que s'han de destinar única i exclusivament per a formació, com així s'ha pronunciat en nombroses ocasions el Tribunal Constitucional, ha recalcat.

Consulta aquí más noticias de València.